Nyhed

Post-punk-ikonet Andy Gill er død

GAFFA.dk – alt om musik

Gang of Four-guitaristen blev 64 år

En af den engelske post-punk-gruppe Gang of Fours grundlæggere, guitarist Andy Gill (midtfor på billedet), er sovet stille ind. Han blev 64 år.

"Dette er ekstremt svært for os at skrive, men vores kære ven og store leder døde i dag. Andys sidste turné i november var den eneste måde, han kunne være ude på, i frontlinjen med en feedbackhylende og øredøvende Stratocaster omkring sin hals," siger bandets medlemmer Thomas McNeice, John Sterry og Tobias Humble via Twitter.

Gang of Four blev dannet i 1976 i Leeds af sanger Jon King, guitarist Andy Gill, bassist Dave Allen og trommeslager Hugo Burnham. De skabte post-punk-musikhistorie indtil 1984, hvor de gik i opløsning. Herefter blev de genforenet fra 1987-1997. Også i 2004 vendte bandet tilbage til scenen, denne gang permanent og med de originale medlemmer.

Mange betragter Gang of Four som en af de mest stilskabende post-punk-grupper, og de trak på både punk, dub og funk, ofte tilsat samfundskritiske tekster. De albumdebuterede i 1979 med Entertainment! og har til dato udgivet ni album, senest Happy Now fra 2019. Blandt andre har grupper som Franz Ferdinand og Bloc Party hyldet dem som inspirationskilde.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Gang of Four: Content

Hør klassikeren "Damaged Goods" fra 1979:

ANNONCE