Nyhed

UNDERSØGELSE: Knap en million danskere var på festival i 2019

GAFFA.dk – alt om musik

Omtrent hver femte dansker deltog i festivalsæsonen sidste år. Dette viser en undersøgelse, som Danmarks Statistik har foretaget af danskernes kulturvaner. 

Er man til rå data og kvantitative undersøgelser, er der interessant læsning at hente hos Danmarks Statistik. De har nemlig undersøgt danskernes kulturvaner med fokus på folk i alderen 16 år og opefter i perioden fra april til september sidste år.

Undersøgelsen viser at hele 920.000 danskere var på festival, hvoraf særligt unge studerende udgjorde en høj procentdel af den samlede pakke af festivalgængere. Hele 35 procent af unge i alderen fra 16-24 år deltog i en festival i 2019, samtidig med at en tredjedel af alle studerende gjorde selvsamme.

Hvis man kigger nærmere på tallene, kan man se, at det særligt er børn og unge af voksne med længerevarende uddannelser, der pakker teltet og begiver sig ud i festivallivet. Hele 40 procent i den gruppe var afsted sidste år, og tendensen peger er, at de unges festivaldeltagelse stiger i takt med forældrenes uddannelsesniveau.

LÆS OGSÅ: TRØSTE–NORTHSIDE: Se Green Days massive koncert fra Reading Festival

Imens at det altså er ungdommen der har festival-førertrøjen på, er den store gruppe af almene lønmodtagere også velrepræsenteret på festivalerne. Lidt over hver femte i alderen fra 25-54 år aflagde festivalbesøg i 2019-sæsonen, og det vidner om et stærkt musik- og kulturbehov i det brede danske land.

Festivaldeltagelsen i 2019 er ikke blot overraskende høj, der er også tale om en stigning sammenlignet med år 2018. Antallet af festivaldeltagere steg nemlig med 11 procent fra 2018 til 2019, og det er altså tydeligvis et stort afsavn, som omtrent hver femte danskere må opleve i år.

Forhåbentlig kan de mange danskere tage revanche til næste år, når festivalerne (syv-ni-tretten) igen kan stille danskernes kultur-sult.

Hvis du er en rigtig statistik-haj eller blot kunne finde yderlige information brugbar, kan du finde undersøgelsen lige her.

LÆS OGSÅ: UNDERSØGELSE: Der er stor forskel på kvaliteten af gymnasiers og skolers musikundervisning

ANNONCE