Nyhed

5 tips til dit domænenavn, hvis dit bandnavn allerede er optaget

GAFFA - alt om musik

Et domænenavn er afgørende for dig og dit band, når i vil være synlig på internettet og jeres fans skal finde jer via google. Derfor gælder det om at få et domæne, der er tilsvarer bandets navn, hvis dette er muligt. Er det derimod allerede optaget, kan det være uoverskueligt at finde en anden løsning. Heldigvis kommer vi dig i forkøbet og kommer med fem tips til, hvordan du finder et godt domænenavn.

Brug bindestreg
Når det kommer til domænenavne, findes der et utal af forskellige versioner verden over. Derfor kan det være svært at finde et ledigt navn lige efter dine ønsker. Dog kan en hurtig justering være ét simpelt tegn, der kan gøre den store forskel. Domænenavne må kun bestå af bogstaver og tal, og derudover kan du tilføje en bindestreg. Netop bindestregen kan være den perfekte løsning for dig, hvis dit brandnavn allerede er taget. Hvor der normalvis er et mellemrum i brandnavnet, kan du i stedet blot tilføje en bindestreg.

Skift domænets endelse
Selvom det måske ikke er at foretrække, kan denne mulighed alligevel være en god løsning. Du har nemlig mulighed for at skifte endelsen på dit domæne. Herhjemme anvendes .dk ofte, når der er tale om danske sider. Men her har du faktisk mulighed for at ændre efternavnet til eksempelvis .com. Det kan give dig nogle andre muligheder for at få fingrene i det ønskede domæne. Det kan også være en fordel, hvis du på sigt drømmer om at sælge dine produkter i udlandet. Gå på jagt og køb dit domæne her, inden du beslutter dig for noget.


Find på alternativer
Dette er lettere sagt end som så, men dog er det en mulighed. For måske du har mulighed for at forkorte dit navn eller skære dele af navnet fra. Dette er eksempelvis tilfældet med dr.dk, der er en forkortelse for Danmarks Radio. En forkortelse kan give dig nogle helt nye muligheder, og sørger du for at optimere din rangering på Google, vil du ikke opleve problemer med en forkortet version af bandets navn som det givne domænenavn.

Kom på ventelisten eller kontakt udbyderen
Foruden de små ændringer, du kan foretage i det ønskede domænenavn, har du også mulighed for måske at få fat i det, du helst vil have. Her giver vi dig to muligheder, som du kan gøre brug af, hvis du ejer en portion tålmodighed.
Først og fremmest er det muligt at skrive sig på ventelisten til forskellige domæner. Et domæne bliver købt på årsbasis, hvor du som indehaver af et domæne skal betale én gang årligt. Sørger du ikke for at forlænge dette året efter, vil dit domæne blive fritstillet på markedet. Derfor kan du skrive dig på en venteliste på dit ønskede domæne og håbe på, at det bliver ledigt.
Derudover har du også mulighed for at kontakte den nuværende ejer direkte. Domæner er billige at have, og derfor er mange af dem ikke i brug, selvom de har en ejer. I dette tilfælde kan det betale sig at kontakte den nuværende ejer og håbe på, at personen vil sælge domænet videre til dig.

ANNONCE