Nyhed

Bob Dylans 80 års fødselsdag fejres af danske musikere

GAFFA.dk – alt om musik

I 2021 fylder den legendariske sangskriver med sandpapirsstemmen Bob Dylan 80 år. Derfor har et hold af prominente, danske musikere gået sammen om den ultimative koncerthyldest, Dylan 80, i januar.

Scenen vil blive indtaget af blandt andre Steen Jørgensen, Claus Hempler, Signe Svendsen, Mike Andersen, Bjørn Fjæstad (Baal) og Sara Indrio, der alle sender en hilsen til den aldrende folk/rock-veteran.

Bob Dylans sangskat er enorm, og på hver af de fire spillesteder er der derfor afsat to aftener med unikke koncerter – én koncert den første aften, og en helt anden med nyt repertoire dagen efter.


Koncertdatoerne ser ud som følgende:

Pavillonen i Grenaa – den 8. og 9. januar

Posten i Odense – den 13. og 14. januar

Train i Aarhus – den 15. og 16. januar


Skraaen i Aalborg – den 20. og 21. januar

Amager Bio i København – den 22. og 23. januar

Holdet bag Dylan-fejringen, som også består af tangentspiller Palle Hjorth, guitarist Lars Skjærbæk, bassist Troels Skjærbæk og trommeslager Mads Andersen, har desuden skabt Leonard Cohen-hyldestkoncerterne, der har spillet Danmark tyndt de seneste par år.  


Billetprisen for én aften er 350 kroner, mens en billet til begge dage koster 500 kr. De kan købes via Ticketmaster.dk.

LÆS OGSÅ: Rollen som Bob Dylan i kommende portrætfilm er fundet

Bob Dylan blev født under navnet Robert Allen Zimmerman den 24. maj 1941 i Duluth i staten Minnesota. Han udgav sit eponyme debutalbum i 1962 og har op til i dag alt udgivet hele 38 studiealbum. De seneste år har han fortolket den amerikanske sangskat, men udgav i marts sin første selvskrevne sang i otte år. Med en spilletid på hele 17 minutter er det også den længste sang i Dylan-diskografien.


Desuden kårede musikmediet Rolling Stone i 2011 Bob Dylans 1965'er hit "Like a Rolling Stone" til verdens bedste nummer.

 

ANNONCE