Nyhed

Glastonbury Festival svarer efter frygt for aflysning grundet coronavirus

GAFFA.dk – alt om musik

Den britiske festival fejrer i år 50 års jubilæum, når den løber af stablen den 24.-28. juni

Flere festivalgængere har tyet til Twitter for at udtrykke deres frygt for, at årets udgave af Glastonbury Festival bliver aflyst på grund af coronavirus.

Derfor har festivalen nu udtalt sig, om hvorvidt COVID-19 kan have en indflydelse på årets udgave af den engelske mega-fest, og indtil videre fortsætter forberedelserne som planlagt. Det oplyser nyhedsmediet Somerset Live.

“Glastonbury Festival planlægger grundigt hvert års begivenhed og anvender nødvendige metoder for at beskytte offentligheden og maksimere sikkerheden,” udtaler Adrian Coombs, Glastonbury Festivals Head of Event Operations.

"Vi arbejder tæt sammen med alle relevante parter, blandt andet Public Health England og NHS, og genovervejer altid vores planer, når forholdene ændrer sig,” forklarer Adrian Coombs og tilføjer: “Med dette in mente og i og med, at der stadig er 16 uger til vores 2020-festival, fortsætter vi med at planlægge og forberede, imens vi samtidig holder nøje øje med udviklinger i coronavirus-situationen.”

LÆS OGSÅ: OVERBLIK: Mange artister aflyser koncerter på grund af coronavirus

I sidste uge udtalte Kåre Mølbak, professor og faglig direktør ved Statens Serum Institut, i et interview med Ekstra Bladet, at det ikke er umuligt, at sommerens festivaler i Danmark vil blive aflyst på grund af coronavirus. 

GAFFA har henvendt sig til flere af de danske festivaler for at undersøge, hvordan de forholder sig til coronavirussen, heriblandt Roskilde Festival, NorthSide Festival, Jelling Festival, Tinderbox, Smukfest, Heartland og Distortion. Imens Heartland ikke kommenterer på sagen, forklarer Roskilde Festival og Smukfest, at de forholder sig til Sundhedsstyrelsens anvisninger.

Glastonbury Festival finder sted den 24. – 28. juni i år. Det fulde program er langtfra offentliggjort, men indtil videre er navne som Paul McCartney, Taylor Swift, Diana Ross og Lana Del Rey skrevet på plakaten.

ANNONCE