Nyhed

KARANTÆNE-TV: Brian May lærer dig at spille soloen fra "Bohemian Rhapsody"

GAFFA.dk – alt om musik

Queen-guitaristen bruger tiden i selvisolation fornuftigt

Der er nu gået 13 dage, siden Danmark begyndte at lukke helt ned, og som det ansvarlige menneske, du er, holder du dig naturligvis inde så meget så muligt, mens solen bager udenfor – og holder god afstand til andre, når du en sjælden gang, efter at have vasket hænderne grundigt, bevæger dig ud for at foretage livsnødvendige indkøb til dig selv eller karantæneramte eller udsatte medborgere eller bevæge din krop en smule, så du ikke vokser helt fast i sofaen.

Men hvad skal du så gøre, mens du sidder inde og måske er begyndt at kede dig en smule? Ja, hvis du har læst samtlige 142.466 nyheder, artikler og anmeldelser på GAFFA.dk, set alt, hvad der findes på Netflix og hørt hele Spotifys bagkatalog igennem, så kan du jo prøve at lære noget nyt. For eksempel at spille guitarsoloen fra Queens klassiker "Bohemian Rhapsody". Ja, vi indrømmer, at det måske er en fordel, hvis du allerede har spillet lidt – eller meget – guitar i forvejen og naturligvis har et eksemplar af instrumentet ved hånden.


Men hvis de forudsætninger er til stede, så kommer selveste soloens bagmand, Queen-guitarist Brian May dig til hjælp. May er, som det hensynsfulde menneske, han er, naturligvis også gået i selvisolation og benytter lejligheden til at give næsten daglige "MicroConcerts" via Instagram. Han har spurgt folk, hvad de vil høre, og de fleste har bedt ham spille "soloen i midten af den meget komplekse sang, Freddie (Mercury, red.) skrev, der hedder 'Bohemian Rhapsody'." Og det gør han så – og viser undervejs detaljeret, hvordan han spiller.

LÆS OGSÅ: GAFFAs CORONAKANON (DEL 1): Et overset dansk mesterværk

Se det hele nedenfor, hvor Brian May også fortæller, hvor store problemer han har haft med at lægge videoerne op som "Stories" på Instagram. Men nu er det hele samlet i én video: 

 

 


 

ANNONCE