Nyhed

NY PODCAST: Laust Sonne i samtaler med Christensen, Kolstrup, Binzer m.fl.

GAFFA.dk - alt om musik

Kom helt tæt på 11 danske musikere, når Laust Sonne inviterer til snakke om livet med musikken på godt og ondt i podcast-serien Mer' musiker.

Livet på landevejen og i øvelokalerne er rock and roll og højt humør. Men det er naturligvis også konflikter, kriser og angstanfald af en anden verden. Nu kan du i selskab med D-A-Ds trommeslager Laust Sonne komme helt tæt på en lang række danske kunstnere og få anokdoter fra timerne i både rampelys og efter tæppefald. 

– De mennesker, jeg har mødt, er alle sammen mennesker, der er 100 procent dedikerede til deres musik med alt, hvad det indebærer af gevinster og afsavn. Det er mennesker, der har noget på hjerte, og som kan fortælle historier, der får os til at grine, men samtidig maner til eftertanke, siger Laust Sonne.


Nogle har kunstnere han sat i stævne i studiet, andre backstage eller foran et live-publikum, og du kan høre de personlige samtaler, hvor du normalt henter dine podcasts eller på takrock.dk. 

LÆS OGSÅ: KARANTÆNE-TV: Elton John er vært for et utal af verdensstjerner

Carpark North – I en baggård på Christianshavn besøger Laust Sonne Carpark North i deres studie. Bandet, der mødtes på efterskole, og som stadig er sammen efter 20 år. Det bliver til en ærlig snak om ”drive” og passion stillet over for perfektionisme og egne forventninger. Om venskaber og om at vokse sammen. Og om hvor vigtige de venner er, når man pludselig får et angstanfald midt på scenen.


Magtens Korridorer – I en lagerhal fyldt med øvelokaler på Amager besøger Laust Sonne Magtens Korridorer i deres øvelokale. Bandet, der opstod i 1995 som et undergrunds-punkband på universitetet, hvor medlemmerne i mange år ”bare gik til band hver onsdag”. Bandet bragede igennem i 2005 med sange som ”Lorteparforhold” og ”Picnic På Kastellet”, og igennem de sidste femten år har det arbejdet og spillet sig til at blive et af landets mest elskede livebands.

GoGo Berlin – Laust Sonne får besøg i sit studie af forsanger Christian Vium og trommeslager Christoffer Østergaard fra det forholdsvis unge band Go Go Berlin. Trods bandets korte historik har de allerede spillet over hele verden, og på trods af at forsangeren i virkeligheden syntes, det hele var en dårlig idé, så har de nu prøvet hele rockstjernelivet af. Oven i købet med nogle rocksange, som de skrev på en højskole i Silkeborg.

Mattias Kolstrup – Laust Sonne har igen fået besøg i sit studie, denne gang af Mattias Kolstrup, der som tidligere forsanger i Duné har spillet over det meste af verden, inden han blev 20. Nu skal han til at tage hul på tilværelsen som solist. Det betyder blandt andet et helt nyt og eget øvelokale for første gang. Men også en masse usikkerhed og søgen efter, hvor den musikalske vej nu går hen.


Tim Christensen Part 1 og 2 – Foran et livepublikum på Hotel Cecil tager Laust Sonne og Tim Christensen sig en fyraftensøl og en snak om livet som rockstjerne. Anekdoterne og historierne flyder i en lind strøm fra de to garvede musikere, og Tim Christensen tager os med helt tilbage til Dizzy Mizz Lizzys spæde start i ungdomsklubben, henover solistkarriere til genforening med barndomsvennerne. 

Jacob Binzer, DAD – De to bandkammerater Laust Sonne og Jacob Binzer tager en fyraftens-snak foran et livepublikum på Anarkisten i Odense. Det er historier fra den inderste del af DA--D. Hør blandt andet, hvorfor Laust ikke måtte være alene med Stig de første mange måneder, han var med i D-A-D.

Suspekt – Laust Sonne møder Suspekt backstage på Smukfest 2019, et par timer før de går på scenen. Og med den dunkende skov i baggrunden får de sig en snak om det at spille live, om ikke altid at blive spillet i radioen, og om i det hele taget bare at gøre tingene på sin fuldstændig egen måde.


Rasmus Walter – Laust Sonne er taget på besøg i Rasmus Walters studie i en baggård på Vesterbro. Det bliver en meget ærlig snak om at blive forsanger ved et tilfælde, om at gå fra band til solist, og om at tvivle på sig selv, når man nu står helt alene.

Lydmor – Laust Sonne møder Lydmor aka Jenny Rossander i et mennesketomt Hotel Cecil. Det er især Lydmors liveoptrædener, der de sidste par år har givet genlyd, og selv om hun egentlig ville være filminstruktør, så var det på en scene, hun fandt sin platform for at fortælle historier og skabe universer og oplevelser for publikum. Og Lydmor fortæller om nogle af de historier, der har været til inspiration for hendes musik.

Katinka – Laust Sonne har besøg af ¾ af bandet ”Katinka”. For de ER et band. Forsanger Katinka Bjerregaard ville nemlig slet ikke være musiker. Hun ville bare skrive tekster. Men på en eller anden måde endte hun altid med at stå på scenenm, så snart der var en mulighed og lidt musik. Og der mødte hun Simon, som kunne sætte musik til hendes tekster, og så blev ”Katinka” født.


 

ANNONCE