Nyhed

Rasmus Seebach fylder 40. Her er hans karriere i vilde tal

GAFFA.dk – alt om musik

Popcharmøren passerer en milepæl, men har måttet udskyde den store fest

I dag fylder en af dansk musiks allermest populære kunstnere, Rasmus Seebach, 40 år. Popcharmøren voksede op i et musikalsk hjem som søn af grand prix-stjernen Tommy Seebach og indledte karrieren i hiphop-duoen G-Bach med sin storebror Nicolai. De udgav et enkelt album, Skakmat i 1999 uden den helt store kommercielle succes.

Op gennem 00’erne skrev Rasmus Seebach sammen med sin bror Nicolai sange til andre og fik blandt andet et stort hit med velgørenhedssangen ”Hvor små vi er” (skrevet sammen med Remee) til ofrene for tsunamien i Det Indiske Ocean 26. december 2004. De to Seebach-brødre indledte også et samarbejde med rapperen Ankerstjerne, dengang kendt som Jinx, om at skrive sange blandt andet til MGP.


Efter at have skrevet sangen ”Engel” i 2009 følte Rasmus Seebach dog, at det nu var hans tur til at springe ud som sanger, og sådan blev det. Sangen blev et stort hit, og resten er, som man siger, historie, stadig med Nicolai Seebach og Ankerstjerne som Seebachs faste sangskrivningspartnere. Her kommer en oversigt over Rasmus Seebachs karriere i tal:

– Det selvbetitlede debutalbum fra 2009 har solgt mere end 240.000 eksemplarer og lå på toppen af den danske albumhitliste i hele 25 uger, hvilket slog Kim Larsens Midt om natten af tronen og var rekord, indtil Seebach blev slået af Ed Sheeran og albummet Divide i 2017 med 26 uger på førstepladsen. Seebachs debut er også det bedst solgte dansksprogede debutalbum siden årtusindskiftet.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Rasmus Seebach svarer på spørgsmål fra fans


– Seebachs andet album, Mer’ end kærlighed, fra 2011, solgte 42.000 eksemplarer den første uge, hvilket gjorde ham til den hurtigst sælgende kunstner i Danmark nogensinde. Og det var vel at mærke fysiske eksemplarer, da streaming dengang var ganske nyt i Danmark. Albummet har solgt over 200.000 eksemplarer.

– Seebach slog sin egen rekord, da han i 2013 udgav albummet Ingen kan love dig i morgen, som solgte 49.000 fysiske eksemplarer den første uge.

– Seebach har hele fem gange toppet listen over årets mest solgte album i Danmark, nemlig med henholdsvis sit første album Rasmus Seebach (udkom i 2009, toppede i 2010), toeren Mer’ end kærlighed (2011), treeren Ingen kan love dig i morgen (toppede i både 2013 og 2014) og fireren Verden ka’ vente (2015). Alle hans seks studiealbum, hvoraf de to seneste er Før vi mødte dig (2017) og Tak for turen (2019, opsamling med fem nye numre) har toppet den danske hitliste. Det seneste album, Tak for turen, blev dog ”kun” nummer 16 på listen over årets bedste solgte album i Danmark.


– I 2015 slog Seebach en dansk rekord, da hans single "Uanset" blev streamet 122.000 gange det første døgn på Spotify i Danmark. Dermed slog han Justin Biebers rekord med "What Do You Mean?", som Bieber opnåede få dage forinden.

– I november 2019 var Seebach den første danske kunstner med debut efter årtusindskiftet, som har formået at sælge og streame en million albumenheder (1000 streams svarer til en albumenhed). Det skete på baggrund af hans fem første studiealbum, men før udgivelsen af Tak for turen. De fem første Seebach-album har altså i gennemsnit solgt 200.000 eksemplarer. 

– Seebach har modtaget en lang række priser, blandt andre syv Danish Music Awards og fire Zulu Awards, men – måske lidt overraskende – endnu ingen GAFFA-Priser. Det skal dog ikke hindre os i at ønske Rasmus stort tillykke med dagen, som han ifølge Lokalavisen.dk fejrer med kæresten Julie og sønnen Holger, mens den store fødselsdagsfest på grund af coronasituationen er udskudt til et senere tidspunkt.


LÆS OGSÅ: Disse 20 danske sange tjente bedst i 2010'erne

Se musikvideoen til sangen, der kickstartede Seebachs solokarriere:


ANNONCE