Nyhed

Spillesteder: Forbyd vores koncerter, Mette Frederiksen

GAFFA.dk – alt om musik

Ved et decideret forbud har spillesteder mulighed for at få erstatning

I går opfordrede statsminister Mette Frederiksen arrangører til at udskyde eller aflyse alle arrangementer med mere end 1.000 deltagere for at undgå spredning af coronavirussen. Imidlertid var der tale om en opfordring og ikke et påbud, og det kan give økonomiske problemer for blandt andre koncertarrangører og spillesteder. Det fortæller deres brancheorganisation Dansk Live.

– Det skyldes, at man i forhold til kontrakter med bands ofte løber på en udfordring med, at agenten for en international artist ikke vil acceptere opfordringen om ikke at gennemføre store koncerter som en gyldig grund til at aflyse eller udskyde en koncert, siger sekretariatschef i Dansk Live, Esben Marcher til DR.dk og fortsætter:

– For koncertarrangører vil det være et bedre værktøj i dialogen med samarbejdspartnere, hvis det var et decideret forbud frem for en opfordring.

Problemet er, at koncertarrangørerne i tilfælde af aflysninger både risikerer at skulle betale kunstnerne deres honorarer og give publikum pengene tilbage, og dermed tabe store penge. Med et regulært forbud vil koncertarrangørerne have mulighed for at få erstatning for deres tab hos regionerne. Rent teknisk vil der i så fald være tale om, at myndighederne aktiverer epidemilovens paragraf 7, som decideret vil forbyde arrangørerne at gennemføre de pågældende koncerter.

Opdatering 7. marts klokken 17:

Regeringen er nu positiv over for at betale kompensation til de berørte koncertarrangører.

– Regeringen ser gerne på muligheder for kompensation i en eller anden grad. Der er forskellige måder at gøre det på, og vi skal finde den rette model.

– Vi kan godt se, at man mister billetindtægter, når man er nødt til at aflyse for at hjælpe til at inddæmme coronavirus, siger erhvervsminister Simon Kollerup til Ekstra Bladet.

 

 

ANNONCE