Nyhed

Ung duo hiver sejren hjem til Dansk Melodi Grand Prix 2020

GAFFA.dk – alt om musik

Sejren i dette års danske Melodi Grand Prix, der blev afviklet i et gabende tomt Royal Arena, gik til den unge duo Ben & Tan og popnummeret ”Yes”.

Det bliver duoen Ben & Tan (Benjamin Rosenbohm og Tanne Amanda Balcells, red.), der til maj skal repræsentere Danmark, når Eurovision Song Contest 2020 afholdes i hollandske Rotterdam.

Med 61 % af stemmerne i 2. runde var det en knusende klar sejr til den unge duo, der mødte hinanden under sidste års X Factor, hvor de var konkurrenter. I år scorede de så sammen førstepladsen og det eftertragtede glastrofæ foran Sander Sanchez’ ”Screens” med 20 % af stemmerne, mens Emil med nummeret ”Ville ønske jeg havde kendt dig” fik de resterende 19 %.


Vindernummeret ”Yes”, som kan kategoriseres som en poppet folksang med et letgenkendeligt omkvæd er blandt andet skrevet af svenske Linnea Deb, der også var en af sangskriverne bag Sveriges Eurovision-vindersang, ”Heroes” i 2015, samt Emil Adler Lei, der stod bag sidste års danske vindersang ”Love is Forever”, der fik en 12. plads ved finalen i Lissabon.

Afdæmpet fest for tomme stolerækker

Aftenens værter var Hella Joof og Rasmus Bjerg, og de to havde en vanskelig opgave foran sig, hvor de skulle skabe en fest uden gæster i en øde arena i Ørestaden. Heldigvis havde DR i år valgt at genindføre livemusikken, og det musikalske islæt i form af det rutinerede tv-band The Antonelli Orchestra løftede en væsentlig del af byrden blandt andet ved at give det klassiske pause-medley med gamle grand prix-klassikere lidt mere luft under vingerne.


Efter pausen og publikumsafstemningen stod det klart, at det er Ben & Tan, som skal sørge for at få det danske flag til tops – først ved semifinalen torsdag d. 14. maj og forhåbentlig igen i finalen lørdag d. 16. maj 2020.

ANNONCE