Nyhed

PROFESSOR: "Festivalsæsonen kan muligvis være reddet"

GAFFA.dk – alt om musik

Man begynder at kunne ane optimismen derude – også når det gælder en mere musikholdig sommer i 2021.

"Sådan noget som festivalsæsonen kan muligvis være reddet, hvis vaccinationen bliver udrullet med succes. Der er selvfølgelig nogle forbehold, men det er bestemt ikke usandsynligt, at vi vil kunne komme på festival til sommer", fortæller Søren Riis Paludan, professor i virologi på Aarhus Universitet, til Ekstra Bladet.

Siden begyndelsen af 2020 har vi alle levet under restriktioner, som mange af os aldrig har prøvet før. I et GAFFA-perspektiv kigger vi naturligvis på effekten, coronavirus har haft på musikbranchen, og vi må bare konstatere, at vi aldrig har oplevet noget lignende. 

Mange brancher har lidt nød på grund af nedlukninger, restriktioner og manglende omsætning herunder kulturen og musikbranchen, hvor det gang på gang er blevet bevist, at netop disse instanser ligger nederst i fødekæden, når det kommer til politisk indsats og kompensation. 

Der er imidlertid lys forude, for med en kommende vaccine kan vi måske se frem mod en sommer, hvor eksempelvis festivalerne kan afvikles – om ikke som de plejer, så i hvert fald i en grad, der er mere tilfredsstillende end ingen festivaler. 

LÆS OGSÅ: LEDER: Musikbranchens kollaps er en trussel mod vores mentale helbred

I sidste uge præsenterede sundhedsminister Magnus Heunicke den danske vaccineplan – herunder det faktum, at det måske vil være muligt at begynde vaccineringen af de mest udsatte danskere og det såkaldte frontpersonale i slutningen af december eller i begyndelsen af 2021 – som er lige om hjørnet. 

Ifølge to professorer giver Heunickes præsentation af vaccine-programmet grund til optismisme, når man kigger længere ind i 2021 og spreder samtidig håb om en mere normal sommer, end den vi alle har gennemgået i 2020. Og en normal dansk sommer betyder musik i lange baner. 

"Med udrulningen af coronavaccinen vil det helt klart betyde, at vi kommer til at opleve forholdsvis almindelige tilstande i sommeren 2021, fortæller Søren Riis Paludan", professor i virologi på Aarhus Universitet til Ekstra Bladet

"Man kan håbe, at vi til påske har fået så godt styr på det, at påskefrokosten er reddet. Det afhænger fuldstændig af smittetallene på det tidspunkt. Jeg tror, at det er lige optimistisk nok, men det kan jo også være, at jeg er for pessimistisk", fortæller Hans Jørn Kolmos, professor i klinisk mikrobiologi ved Syddansk Universtitet, og tilføjer:

"Jeg tror til gengæld, at vi kan få en mere almindelig sommer. Der har vi grund til optimisme", siger Hans Jørn Kolmos.

I Deadline på DR2 har Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz forklaret, hvordan udviklingen af en coronavaccine kunne gå så hurtigt:

ANNONCE