Nyhed

Dansk jazzfestival lukket ned af politiet

GAFFA.dk – alt om musik

I går, tirsdag den 13. oktober om aftenen, blev Jazzy Days i Tversted lukket ned af Nordjyllands Politi.

Og det på trods af, at arrangørerne af festivalen efter eget udsagn havde gjort et grundigt forarbejde for at sikre, at de havde tilladelse til at afholde festivalen, hvor over 50 mennesker er samlet for at høre live-jazzmusik, skriver Nordjyske.

De havde sikret sig, at deres retningslinjer overholdtes, og at matriklen var stor nok, hvilket giver mulighed for, at kulturarrangementer med op til 500 mennesker må afvikles. De havde sågar været i kontakt med Nordjyllands Politi forinden og fået papir på, at de havde tilladelse til at forsamles.


Disse papirer kendte de patruljebetjente, der var blevet kontaktet af en forbipasserende, dog ikke noget til. Den forbipasserende anmeldte dét, vedkommende så, som en såkaldt ”piratfest”, og den opfattelse tog politiet med sig, da de ankom, selvom festivalleder Niels Ole Sørensen kunne fremvise alle nødvendige tilladelser til koncerten.

Således forlangte politiet, at arrangementet blev lukket ned, idet klokken var over 22 – hvilket til gæsternes og arrangørernes store uheld og frustration var lige inden hovednavnet, jazzpianisten Carsten Dahl og hans trio (på billedet ses Carsten Dahl ved klaveret til en tidligere koncert), skulle til at gå på scenen. En tydeligt frustreret Niels Ole Sørensen måtte derfor bede de over 100 mennesker om at gå hjem, og han takker efterfølgende for, at dette fandt sted uden protest, på trods af den store, og berettigede, skuffelse.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Carsten Dahl Trio: A Good Time


Bestyrelsen for Tversted Jazzy Days har skrevet i et Facebook-post, at de er ”lamslåede”, idet de havde fået tilladelse fra det samme politi, som kom og trumlede lukningen igennem – lukningen af en festival, som i øvrigt er internationalt anerkendt og har eksisteret i over 20 år.

Situationen i Tversted skaber nu tvivl om resten af festivalprogrammet, og om, hvilke fremtidige problemer, politiets indgriben i koncertlivet i corona-tiden kan bringe.

Læs Jazzy Days’ Facebookopslag om hændelsen her.

 


 


ANNONCE