Nyhed

Eventbranchen lyste rødt – se billederne her

GAFFA.dk – alt om musik

I går aftes gik eventbranchen i rødt. Utallige kulturinstitutioner landet over gik i fælles beredskab i et forsøg på at råbe politikerne op.

#wemakeeventsdk og #lightitinred er hashtags, der florerede på de sociale medier i går aftes, hvor et hav af Facebook- og Instagram-brugere delte billeder af de mange oplyste kulturinstitutioner i hele landet. Du kan se billeder længere nede i artiklen.

Det er ikke første gang, eventbranchen lyser rødt. Den 22. juni valgte en lang række kulturinstitutioner over hele Europa at lade sig oplyse for at gøre opmærksom på den økonomiske alarmsituation, kulturlivet befandt sig i på grund af coronakrisen – og ikke mindst for at råbe politikerne op.

LÆS OGSÅ: Eventbranchen går i rødt - igen: "Vi er i højeste alarmberedskab" 

Der er ikke meget, der har ændret sig siden juni, og i mandags kunne vi her på GAFFA berette om, at Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har udtalt, at “branchen ikke kan hjælpes lige nu” og den derfor bør “tænke i alternative markeder og innovative løsninger”.

Den udmelding kan du læse mere om her: Erhvervsministeren: “Branchen kan ikke hjælpes lige nu”. 

Det fik foreningen for Koncert- og eventpersonale (KO-EP) til at reagere, og de opfordrede i en pressemeddelelse hele eventbranchen til fælles front mod udtalelserne ved at lyse kulturinstitutionerne op.

Og det gjorde de så. Med stor opbakning over hele linjen. For over 150 steder, fra Skagen til Aabenraa, fra Esbjerg til København, stemte i og sendte et budskab til politikerne.

Direktøren for Spot Festival, Gunnar Kloppenborg Madsen, tilsluttede sig også, og i et Facebook-opslag i går opfordrede han også til fælles front. Her skrev han blandt andet, at:

“...de økonomiske følgevirkninger af disse beslutninger er katastrofale for hele området her og nu, fordi tusindvis af mennesker både i og bag rampelyset mister hele deres levegrundlag eller får det voldsomt beskåret. På den lange bane udhules eller ligefrem nedbrydes hele det frie musikområdes bærende strukturer, som udsigterne er lige nu. De strukturer, der sikrer publikum adgang til de store og små musikoplevelser.”

 

Thomas Gerdes, der er manden bag pressemeddelelsen og formand for KO-EP, har i kølvandet på aftenens happening sat lidt ord på hele situationen i et Facebook-opslag: 

“Wauw! Ord kan ikke beskrive den følelse, jeg sidder med i aften! Efter otte dages intensivt arbejde samlede kollegaerne i eventbranchen sig og lyste både Danmark og Facebook op i rødt. Ud af det blå kom flere og flere steder med! Fuck hvor er det sejt!”, lyder det blandt andet.

Han belyser desuden den helt store bøn, happeningen har haft til formål og skriver:

“Nu håber vi så på, at det ikke har været for døve ører og lukkede øjne. Så Simon Kollerup (og Joy
Mogensen), vi er klar til kaffe og en snak – I ringer eller skriver bare!” 


 

I pressemeddelelsen bad KO-EP nemlig specitik politikerne om: 

  1. At sikre, at Erhvervsministeren og de politiske ordførere opretholder dialogen med sektor-partnerskaberne og relevante organisationer i eventbranchen
  2. At sikre fortsat økonomisk hjælp til eventbranchens aktører - som minimum til nytår og derudover dynamisk, fremadrettet støtte, så længe pandemien forhindrer store forsamlinger i at finde sted
  3. At sikre, at Erhvervs- og Kulturministeren indkalder alle relevante parter til en dialog om holdbare og langsigtede strategier for eventbranchen

På Instagram florerede et hav af billeder af de oplyster kulturinstitutioner også:


 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#wemakeevents #wemakeeventsdk #copenhell #letthemusicplay

Et opslag delt af MetalDanmark (@metaldanmark) den

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folketeatret går i aften i rødt i solidaritet med teater og eventbranchen der styrtbløder grundet Covid-19 #wemakeeventsdk @folketeatret #folketeatret #teatertilalle

Et opslag delt af Folketeatret (@teatertilalle) den

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@kbhallen oplyst af @nordicrentalsas #wemakeeventsdk #wemakeevents #lightitinred @wemakeeventsofficial @simonkollerup @mette

Et opslag delt af KO:EP (@koep_dk) den

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Den Lille Havfrue, Fredericia og Brøndby #wemakeeventsdk #wemakeeventsdk @simonkollerup @mette

Et opslag delt af KO:EP (@koep_dk) den

 

 

 

ANNONCE