Nyhed

Sexisme undersøges nu i det aarhusianske kultur- og fritidsliv

GAFFA.dk – alt om musik

Sager om sexisme og sexchikane bliver ved med at dukke op i mediebranchen, i politik, i musikbranchen, i sundhedsvæsenet og i mange andre brancher. Nu skal problemstillingen undersøges i Aarhus.

De mange beretninger vidner om, at omfanget af sexismen ikke længere kan negligeres. Nu skal omfanget af sexisme-sager også undersøges i det aarhusianske kultur- og fritidsliv.

Det mener kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R), der er gået sammen med Idrætssamvirket, Aarhus Ungdommens Fællesråd, Kultursamvirket og Folkeoplysningsforbundet om en undersøgelse af, hvor udbredt sexisme og sexchikane er i det aarhusianske kultur- og fritidsliv. Det skriver JP Aarhus. 

LÆS OGSÅ: ÅBENT BREV: Sexismens tid er forbi - også i musikbranchen

– Sexisme har vist sig at være et problem i flere dele af vores samfund. Vi skal ikke acceptere sexisme, og derfor skal vi have problemerne frem i lyset, så vi kan gøre noget ved det. Det kan vi blandt andet gøre ved at undersøge, i hvilket omfang sexisme findes inden for det område, som jeg har det politiske ansvar for. De, der har ansvaret, har også pligten til at handle, og jeg er derfor glad for, at jeg nu sammen med de store interesseorganisationer får sat fokus på dette vigtige emne, udtaler Rabih Azad-Ahmad i en pressemeddelelse.

Det er et samarbejde som forkvinde for Kultursamvirket i Aarhus, Elisabeth Wedderkop, glæder sig over, mens formand for Folkeoplysningssamvirket, Søren Peter Hansen, understreger, at krænkende adfærd er uacceptabel. 


– Jeg er glad for, at kommunen og idræts-, kultur- og foreningslivet står sammen om at afklare omfanget. Så står vi også sammen om at løse det, siger han.

ANNONCE