Nyhed

Sleaford Mods offentliggør album – se video til singleforløber

GAFFA.dk – alt om musik

"Menneskeliv kan altid ofres til eliten"

Den engelske elektro-punk-duo Sleaford Mods alias sanger Jason Williamson og beatmager Andrew Fearn offentliggør deres sjette studiealbum Spare Ribs, der udkommer den 15. januar 2021 på pladeselskabet Rough Trade.
 
Sammen med annonceringen udgiver bandet deres nye single "Mork n Mindy" featuring Billy Nomates. Den officielle musikvideo, der er instrueret af Ben Wheatley, er filmet i Nottingham i en eksakt kopi af det hus, sanger Jason Williamson er vokset op i. Ben Wheatley er i øvrigt aktuel med Netflix-filmen Rebecca, som Jason Williamson har en cameo-rolle i. Se videoen til "Mork n Mindy" nedenfor.
  
Om sangen fortæller sanger Jason Williamson i en pressemeddelelse:

"'Mork n Mindy' er lyden af centralvarmen og lugten af resterne af middagen i et hus i 1982. Beton, hærgede garager, nikotin. Hvor skønheden primært findes i de små revner i låget over din egen fantasi. Perfekt indfanget i Ben Wheatleys video til sangen."
 
Spare Ribs indeholder gæsteoptrædener fra Amy Taylor fra Melbourne-punkbandet Amyl and the Sniffers og fra den unge britiske sanger og sangskriver Billy Nomates. På albummet vender Sleaford Mods tekstmæssigt deres vrede med den britiske regering – og dennes måde, eller ifølge Sleaford Mods mangel på samme, at håndtere coronavirus-krisen på. Spare Ribs er indspillet under lockdown på tre uger i juli.
 
Om albummet fortæller Williamson videre i en pressemeddelelse:


"Vores liv kan ofres under de fleste regeringer og under et system, hvor pengene regerer. Vi er lagervarer, hvis man ønsker det, som ligger på en hylde for at kunne skabe profit og bliver kasseret, hvis en fabrikeret eller ikke-fabrikeret krise truer produktiviteten. Det er konstant, åbenlyst og især under den nuværende pandemi. Masserne er ikke noget, dårlige ledere tænker på, vel? For ellers ville de have voldsomme skrupler over deres katastrofale ledelse. På samme måde som den menneskelige krop godt kan overleve uden alle ribben, er vi alle 'overskydende ribben', bevaringsværdige for kapitalismen, gennem uvidenhed og fjernstyring, tilgængelige som reservedele."

Titlen Spare Parts er derfor, ifølge James Williamson, "idéen om mængden af folk, der er døde af den første bølge af coronavirus; menneskeliv kan altid ofres til eliten... vi er altid 'overskydende ribben'."

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Bidsk bredside mod post-Brexit Storbritannien
 
Tracklisten på albummet er som følger:
The New Brick
Shortcummings
Nudge It (Features Amy Taylor Amyl and the Sniffers)
Elocution
Out There
Glimpses
Top Room
Mork n Mindy (Features Billy Nomates)
Spare Ribs
All Day Ticket
Thick Ear
I Don't Rate You
Fishcakes


Se musikvideoen til "Mork n Mindy":

ANNONCE