Nyhed

Spil Dansk Ugen er klar med 500 arrangementer

GAFFA.dk – alt om musik

Det hele finder sted i næste uge

Selvom coronakrisen stadig hærger, og der er restriktioner for koncerter, er den årlige Spil Dansk Ugen også tilbage i år – nu under sloganet "Musikken overgiver sig aldrig!" I næste uge, uge 44, kan du derfor opleve 500 Spil Dansk-arrangementer over hele landet, både på traditionelle spillesteder og i kirker, på biblioteker, i svømmehaller, på skoler, sygehuse, plejehjem med mere.

Spil Dansk Ugen startede tilbage i 2001 som Spil Dansk Dagen på initiativ fra sangskriverorganisationen Koda som en årlig dag med fokus på dansk musk. DR og andre aktører bakkede op, og i 2017 blev Spil Dansk Dagen udvidet til Spil Dansk Ugen.


Ifølge formand for Spil Dansk, Jørgen Thorup, er der netop nu virkelig brug for, at danskerne rykker sammen omkring det hjemlige musikliv.

”2020 har været et barskt år for blandt andet musikere, arrangører og hele festivalfolket. Derfor er det skønt, at Spil Dansk Ugen kan gennemføres. Vi håber igen på bred folkelig opbakning, når det går løs. Jeg tror, at kultursulten er blevet rigtig stor hos mange mennesker. Det er afgørende, at DR igen bakker helhjertet op ved at spille masser af danskproduceret musik på alle musikkanaler. Og det er altafgørende med den lokale støtte landet rundt. Ikke mindre end 28 kommuner samarbejder direkte med os, og det er netop de lokale og loyale ildsjæle, der har gjort Spil Dansk til Danmarks største musikbegivenhed,” siger Jørgen Thorup i en pressemeddelelse.

Spil Dansk Ugen har i 2020 været nødt til at nedskalere grundet coronaen, men det at eksperimentere med koncertformatet er helt i Spil Dansks ånd, forklarer direktør Ricco Victor:


”Spil Dansk-konceptet er topmoderne, for der er gennem årene blevet eksperimenteret med nye koncertformer på overraskende lokaliteter ved mange af vores arrangementer. Det kan være hjemmekoncerter, pop up-koncerter ved plejehjem, nye ”koncertsteder” i det fri ved kysterne – eller inddragelse af fyrtårne, gårdhaver og villaveje. Musikere og lokale arrangører tænker nye tanker, nye formater, og musikken finder nye veje. Spil Dansks særlige egenart – med hundredvis af lokale og kreative mikroarrangementer på alle mulige steder – har været prøvekørt i mange år. Nu er det på godt og ondt blevet en nødvendig præmis med omstilling fra store koncertformater til helt nære og lokale arrangementer," siger Ricco Victor i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Så sat lidt på spidsen gør vi og de lokale arrangører bare det, vi plejer. Med erfaring, passion og engagement. I år kommer musikken blandt andet ud på museer, skoler, arbejdspladser og i kirker. Og vi fortsætter vores lange seje træk med talentpleje. Blandt andet med musikpraktik, mentorsessions og anmeldelser af nye navne. Med ét af vores mange projekter, 'Musik & Sundhed', får vi også musikken ud til nogle af dem, der har allermest behov for en uventet opmuntring i hverdagen: Til indlagte på hospitaler eller beboere på for eksempel plejehjem. Jeg er sikker på, at det bliver en flot og relevant Spil Dansk Uge igen i år," siger Ricco Victor.

Se alle arrangementerne på spildansk.dk


LÆS OGSÅ: Et intimt og ærligt indblik i den storhed, der engang var synonymt med rockmusikken

ANNONCE