Nyhed

David Byrne undskylder for det, han gjorde i 1984

GAFFA.dk – alt om musik

Talking Heads-legenden David Byrne udgav for 36 år siden en promoveringsvideo, hvori han spillede forskellige karakterer, herunder folk med anden etnicitet end hans egen.

Byrne underskylder nu, mange år efter, for at have lavet videoen, i en række tweets. Det sker efter han er blevet kontaktet af en journalist. Videoen var en reklamevideo for Talking Heads’ koncertfilm Stop Making Sense fra 1984, og den befinder sig genremæssigt i satire-universet. Du kan se videoen nederst i artiklen.

Det er ikke første gang, David Byrne gør opmærksom på sin samvittighed; i 2018 anvendte han også de sociale medier til at undskylde for, at der ikke var nogen kvindelige medvirkende på det dengang nye album American Utopia.

LÆS OGSÅ: David Byrne beklager, at der ikke er kvinder med på hans nye album

Som reaktion på Stop Making Sense-videoen skriver Byrne i sine tweets: “Jeg havde ganske enkelt glemt alt om denne sketch, og jeg er glad for, at jeg er blevet gjort opmærksom på den. (…) Jeg anerkender, at det var en kæmpe fejl i min dømmekraft, der viste en stor mangel på forståelse. Det er som at kigge i et spejl og se en anden end dig selv – og ikke være, eller have været, den person du troede, du var.” Se hans tweets nedenfor.

Byrne er snart aktuel med koncertfilmen David Byrne’s American Utopia, der har raceproblematikker i fokus og i øvrigt portrætterer et projekt, der er et samarbejde med folk af mange forskellige etniciteter.

LÆS OGSÅ: Teaser til ny koncertfilm med David Byrne – ”den bedste musikalske oplevelse på planeten”

Se den omtalte video her:

ANNONCE