Nyhed

P3 Guld er tilbage med ny dato

GAFFA.dk – alt om musik

Tidligere på året blev dette års P3 Guld blev udskudt på ubestemt tid grundet corona, men nu er der fastlagt ny dato for prisuddelingen, som afholdes lørdag den 17. oktober i Musikkens Hus i Aalborg – efter de gældende restriktioner.

Radiokanalen P3 har tradition for at hylde dansk musik med den årlige prisuddeling P3 Guld, der også har skudt karrieren i gang for en lang række danske musikere. Showet skulle oprindeligt have været afholdt tilbage i marts, men måtte udskydes på grund af corona-nedlukningen af Danmark. Nu er der fundet en ny dato, og P3 Guld løber således af stablen fra Musikkens Hus i Aalborg.

Showet, der bliver sendt live på DR1, har siden sin start i 2001 haft til formål at hylde aktuelle danske kunstnere og givet nye stjerneskud muligheden for at optræde foran hundrede tusinder af tv-seere.

– Vi glæder os til, at vi endelig kan slå dørene op til P3 Guld i Musikkens Hus. Særligt i disse tider er det vigtigere end nogensinde at sætte fokus på den danske musikscene, og vi sætter en stor ære i at være med til at støtte op om de talenter, der kommer til at præge dansk musik i fremtiden og ikke mindst hylde de kunstnere, der allerede nu stormer frem i den danske og internationale musikbranche, lyder det fra administrerende direktør i Musikkens Hus, Lasse Rich Henningsen.

Årets vært bliver radiovært og dj Pelle Peter Jencel, og en række danske musikere kommer til at optræde live, mens der uddeles priser til danske kunstnere, der har gjort det godt i det forgangne år.

– Dansk musik fortjener al den opmærksomhed, som den kan få, særligt i disse år hvor international musik blot er et klik væk, og fordi der bliver lavet rigtig meget godt danskproduceret musik i dette land. Så vi glæder os til at hylde den danske musik og sætte fokus på nogle af de nye fremadstormende talenter, som vi heldigvis har mange af, forklarer Mathias Buch, der er musikansvarlig på DR P3.

Til festen bliver der uddelt priser i kategorierne P3 Prisen, P3 Talentet og P3 Lytterhittet. De nominerede til P3 Prisen er Jada (billedet), Clara og Artigeardit, mens Ganger, Patina, Tessa og Joyce er indstillet til P3 Talentet. P3 Lytterhittet offentliggøres den 5. oktober.

Med P3 Prisen følger 100.000 kroner.

Det bliver dog svært at få fat i en billet til festen. Grundet corona-restriktionerne vil der kun blive udbudt ganske få billetter til prisuddelingen, og tidligere billethavere, der sikrede sig billetter som de første, vil således blive kontaktet direkte med henblik på at få en plads i Koncertsalen.

– Vi ville ønske, at vi kunne fylde Koncertsalen med musikelskere, men vi gør alt for at sikre en god og tryg oplevelse for vores gæster i disse tider, afslutter Lasse Rich Henningsen.

P3 Guld blev senest afholdt i Dok5000 i Odense i januar 2019, hvor vinderne af P3 Prisen, P3 Talentet og Lytterhittet var henholdsvis The Minds of 99, Jada og Phlake med "The Rascal".

P3 Guld bliver det 28. tv-show, der afvikles i Musikkens Hus, siden koncerthuset slog dørene op i 2014.

LÆS OGSÅ: GAFFA-Prisen – og vinderne er...

ANNONCE