Nyhed

Signe Svendsen sætter ord på sexistisk oplevelse i musikstudie

GAFFA.dk – alt om musik

Der er for alvor et opgør mod sexismen i gang, og Annika Aakjærs GAFFA-klumme fra i går har fået snebolden til at rulle. Klummen har både mødt stor opbakning og fået andre musikere til at stemme i.

Senest har den danske sanger og sangskriver Signe Svendsen ytret sig på Facebook for at bakke Annika Aakjær såvel som Sofie Linde op, fordi de begge hver især har sparket gang i en vigtig debat i deres respektive brancher. Men Signe Svendsen fortæller også om en personlig oplevelse med sexisme, hun som meget ung har haft i et musikstudie.

“Da jeg var helt ung og studerende, havde jeg en gang imellem en tjans i et rigtigt pladestudie hos en anerkendt producer. Jeg mødte op og sang kor på andres sange og tjente på den måde penge til at supplere min SU. Det var et perfekt job, jeg følte mig mega heldig. En dag skulle jeg møde ind og synge kor på et nyt projekt. Jeg blev lukket ind i sangboksen og gik i gang med arbejdet. Der var ret meget, der skulle lægges korstemmer på, så det tog lang tid. Jeg kan godt huske, at jeg på et tidspunkt fik det varmt og smed min trøje, så jeg stod i T-shirt, men ellers husker jeg ikke noget underligt ved den session. Et stykke tid efter er jeg sammen med bandet igen og dér siger de, på en sådan tøhø-agtig måde, at produceren havde skruet op for varmen i sangboksen den dag. At han havde fortalt de andre om det her trick, han brugte for at få kvindelige sangere til at smide tøjet, imens de arbejdede”, lyder det fra sangerinden. 

Hun bruger desuden opslaget til at råbe branchen op, så vi i fællesskab en gang for alle kan få sat en stopper for tendensen og forsikre andre kvinder i branchen om, at man godt kan sige fra. Dansk Kvindesamfund har også givet Annika Aakjærs klumme rosende ord med på vejen. I et facebook-opslag skriver de:

“Annika Aakjær, du har vores fulde opbakning! I Dansk Kvindesamfund takker vi dig for at stille dig frem og belyse den sexisme, du ser og oplever i musikbranchen!”På den feministiske Instragram-konto, KVANDT, der har til formål at sætte fokus på kvindelige kunstnere, melder de sig også på banen. I et opslag skriver de blandt andet:

“Annika Aakjær artikel på GAFFA.dk rørte os ekstremt meget. Sexisme i musibranchen er enorm, og det skal ændres! Lad os i fællesskab sørge for, at kvinder bliver vurderet på et lige så sagligt grundlag som mænd! Vi vil gøre vores ypperste hos KVANDT for at fremhæve steder og medier, der behandler kvindelige kunstnere på lige fod med mandlige.”

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#sexisme #nokernok


Et opslag delt af KVANDT (@k_vandt) den


Annika Aakjærs ærlige udlægning møder også kærlighed fra mandlige artister, og i et opslag på Instagram har Poul Krebs været ved tasterne. Her bruger han en anekdote til at fremhæve problematikken, og den kan du læse her:

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

For at par år siden fik min gode ven og lydmand trykt en stak visitkort hvor der stod: opførdigordentligt.dk Han sagde at de var gode at ha ved hånden, når man kom ud for folk der havde brug for sådan et. Når folk kiggede på kortet og sagde : “Jamen der står jo ikke dit navn på?” svarede han dem: “Bare tjek siden” Han mente at hvis folk sad og kiggede ind i en side hvor der blot stod at de skulle opføre sig ordentligt - og intet andet -så ku det være at det hjalp! Når jeg på søndag i #toppenafpoppen skal synge @annikaaakjaer smukke sang med linjen “alt hvad der er tilbage er den du var”, så håber jeg bare at der sidder en eller anden derude og tænker: “Hvornår fanden lærer vi egentlig at opføre os ordentligt, ligegyldig hvor meget magt vi får ranet til os?” Og så bare kæmpe respekt til dig #annikaaakjær i min sangbog er du en af de mest talentfulde sangskrivere vi har!


Et opslag delt af Poul Krebs (@poulkrebsmusik) den


ANNONCE