Nyhed

The Blue Van offentliggør album – hør singleforløber

GAFFA.dk – alt om musik

"Ja, måske famler I gennem livet, men ta’ det roligt. Det stopper ikke, og I skal nok finde jeres vej"

The Blue Van udgiver 21. oktober deres første album i fem år, From Responsible Sources. Udgivelsen bliver bandets i alt syvende album fra og med debuten The Art of Rolling i 2005, næste år kan bandet fejre 25 år uden udskiftning i rækkerne, og sangene kredser blandt andet om at blive ældre, men stadig have livsappetit.

”Det ene spor på albummet handler om at tvivle på sig selv som menneske og være usikker på, hvor man står i livet, men også at give slip og være i det. Det andet er et forsøg på at motivere generationerne under os: Ja, måske famler I gennem livet, men ta’ det roligt. Det stopper ikke, og I skal nok finde jeres vej. Næste år kan vi fejre sølvbryllup som band, så vi synes, vi ved, hvad vi taler om. Deri ligger også titlen, From Responsible Sources,” fortæller sanger Steffen Westmark i en pressemeddelelse.


En menneskelig katastrofe

Albummet byder på singlerne "Heavy Load", "Chameleon", "Beggar", hvor af de to første har ligget i rotation på P6 og den seneste, helt nye single "Disaster", som du kan høre nedenfor.

”Sangens titel har jo fået en lidt anden smag, men den handler faktisk ikke om COVID-19, og den er skrevet før. Den beskæftiger sig med at føle sig som en menneskelig katastrofe. Om at man bliver blæst ud i verden og kan føle, at man mister kontrollen over livet. Men i stedet for at slå sig selv i hovedet med det, handler det om at acceptere det. Der er noget skæbnetro i det: Du skal nok blive ført det rette sted hen,” udtaler bandet i en pressemeddelelse.


"Disaster" er en rocksang i klassisk The Blue Van-stil, men opbygningen mod klimaks trækker også på EDM-scenen.

The Blue Van blev dannet nytårsaften 1996 i Brønderslev af vennerne Steffen Westmark (sang, guitar), Søren Christensen (guitar, keyboard og kor), Allan Villadsen (bas) og Per Jørgensen (trommer og kor) og har spillet i samme konstellation lige siden. Midt i 2000’erne tiltrak bandet sig international opmærksomhed i medier som Rolling Stone og Allmusic. Bandet har siden turneret i hele verden og haft sange med i adskillige film og tv-serier – blandt andet Magic Mike og Scrubs. Derudover blev deres sang "There Goes My Love" brugt i Apples første reklame for iPad’en i 2010.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Tak for brevene, drenge – det var tiltrængt


Hør "Disaster":

 


ANNONCE