Nyhed

ESBEN MUNK-VIDEO: Tag et kig op fra skærmen – der kan faktisk være ret spændende

GAFFA.dk - alt om musik

"Kig nu op" er navnet på den nye single fra Esben Munk, der samtidig er aktuel med en tilhørende video.

Vi kender det alle sammen. Du sidder der. Dit ansigt oplyses af det blå lys, mens dine øjne er klistrede til skærmen. Helt oplugt i den verden, der hedder Facebook, YouTube og Instagram. Det virtuelle liv, der nogle gange kan føles næsten lige så livligt som det rigtige. Det kan underholde dig, når verden udenfor virker grå og kedelig. Men nogle gange kan solen også skinne. Og du glemmer at hæve hovedet og se, at der er en verden udenfor. Den du ånder og eksisterer i. En verden, der fuld af små, finurlige facetter. Uden on-demand og uden filter. Men ud af det blå og så alligevel helt perfekt.  

Det har den dansksprogede poprock/folkemusiker Esben Munk også opdaget. Efter en togtur skrev han en sang, der står som venlig påmindelse til dig, der har glemt at kigge op. "Kig nu op" er navnet på Esben Munks femte single, der har premiere i dag. 


Fra togtur og bare numser – til en sang

Det er sommeren 2020. Esben Munk sidder i toget, mens han ser verden glide forbi. En dansk sommer, som den er bedst; blomster i flor, flotte landskaber med heste, der galloperer over de grønne marker. Her bliver hans blik for en stund forstyrret af en række unge fyre. De står og viser bagpartiet, helt som Gud har skabt det. 

Den unge sangskriver trækker på smilebåndet og kigger til de andre passagerer i toget, i søgen efter nogle at dele den komiske oplevelse med. Men der er ingen, der har set det. For de sidder med blikket fast plantet på deres firkantede skærme. Oplyst af blåt skær. 


Her gav Esben Munk sig til at skrive sangen "Kig nu op". Den unge folkemusiker selv fortæller:  

I toget blev jeg skuffet, da alle sad med hovedet nede i telefonerne, men det gik op for mig, at det lige så godt kunne have været mig selv, som havde øjnene begravet i skærmen. Så jeg er selv en del af problemet, og sangen er i virkeligheden også en reminder til mig selv om at frigøre mig fra skærmen og være til stede i nuet.

LÆS OGSÅ: INTERVIEW: Simon Kvamm forener komikken med musikken i ny tv-serie


ANNONCE