Nyhed

GrimFest: "Vi kan sagtens holde festival i 2021"

GAFFA.dk – alt om musik

Brabrand-festivalen satser på at gennemføre

Ekspertgruppen for store arrangementer afleverede den 23. april sine anbefalinger til, hvordan større forsamlinger kan afholdes sundhedsmæssigt forsvarligt. Ekspertgruppens arbejde bliver nu overdraget til partierne bag rammeaftalen for genåbning af Danmark.

For festivalerne gælder det, at der i fase 1 anbefales maksimum 2000 stående deltagere i sektioner med 200 personer, i fase 2 maksimum 10.000 stående deltagere i sektioner med 2000 personer, og camping er ikke tilladt. I begge tilfælde er fremvisning af coronapas en forudsætning. 


Ekspertgruppen anbefaler, at fase 2 igangsættes, når alle over 50 år, der ønsker det, har fået første vaccinestik.

Dermed ser det mildt sagt sort ud for mange af sommerens store festivaler, i hvert fald hvis de skal kunne gennemføres bare nogenlunde som vanligt.

For de mindre festivaler er billedet lidt mere uklart. Vi har talt med Aage Stokholm, leder af GrimFest i Brabrand ved Aarhus for at høre hans bud på, om og i givet fald hvordan der bliver en GrimFest i 2021.


– Vi afventer lige politikerne, men de har jo sagt, at de lægger sig op ad eksperternes udmelding. I forhold til vores sommer-koncertrække De Grimmeste Aftener betyder det, så vidt jeg kan se, at vi kan skalere op til 2000 stående i en sektion, hvis vi vil det, frem for tidligere 500 siddende, og det er jo super. Det giver os en større legeplads. Det er dog ikke sikkert, vi vil gå efter det, for det skal passe til arrangementet. Hellere 500 siddende, der har en god oplevelse, end 2000, der synes, de står for tæt, siger Aage Stokholm og fortsætter:

– Hvad angår GrimFest, så kan vi have 2000 i en sektion, og så vil vi lave én sektion. Det kan godt lade sig gøre, hvis der skal være 4 kvadratmeter per person, for folk står jo spredt rundt på pladsen under en festival, og vi har i alt 12.000 kvadratmeter på matriklen. Det kan godt være, vi skal have musik på flere scener på én gang for at få spredt folk. Det har jeg tidligere været modstander af, men det kan blive nødvendigt.

Men I må jo ikke have camping, hvad vil I gøre ved det?


– Definér camping. Betyder det, at man ikke må sove i telt eller ikke sove for tæt? Hvad hvis folk sover i øldåser a la Smukfest, eller hvad hvis det er i campingvogn? Det synes jeg må være noget, man kan forhandle med myndighederne om. Men hvis de bliver ved med at sige nej, så laver vi campingområdet om til en parkeringsplads, for så er der jo nok flere, der vil køre frem og tilbage, og så laver vi aftaler med de lokale hoteller og med bed and breakfast og laver shuttlebusser, siger Aage Stokholm og lover, at han snart vil offentliggøre nye navne både til De Grimmeste Aftener og GrimFest, hvor sidstnævnte endnu ikke har annonceret optrædende til 2021.

GrimFest finder sted 29.-31. juli.

LÆS OGSÅ: De Grimmeste Aftner klar med første navne til 2021 – og folkeaktier


ANNONCE