Nyhed

School of X annoncerer turné og udgiver livevideo

GAFFA.dk – alt om musik

Rasmus Littauer kan opleves på landets scener til november

Rasmus Littauer ‒ også kendt under sit kunstnernavn School of X ‒ har udgivet en ny single, ”Away”, der leder op til udgivelsen af hans andet studiealbum, Dancing Through the Void, som udkommer 24. september. I dag udkommer en særlig live-udgave af nummeret ”Away”, som en del af Brodie Sessions on Tour. Nummeret handler om at blive afklaret med tabt kærlighed. Videoen er optaget i Richard Winthers hus på Lolland. Samtidig har School of X netop offentliggjort en Danmarksturné, se datoer og den nye video nedenfor.

"Det er en drøm at få lov til at indtage Richard Winthers hus, han er grundlæggeren af Eks-skolen, som jeg har ladet mit kunstnernavn inspirere af, og når Brodie Sessions stiller an med et professionelt filmhold, som skyde på det analoge 16mm-format, så går alt bare op i en højere enhed. En online-koncert, hvorfra 'Away'-udgaven her stammer, skal tilbyde noget andet end en filmet koncert, og det gør Brodie Sessions til fulde", udtaler Rasmus Littauer om samarbejdet med Brodie Sessions.  


Richard Winther var en multikunstner (1926-2007), der excellerede i alt fra maleri til fotografi og var en af grundlæggerne af den alternative kunstuddannelse Eks-skolen, hvis hovedtanke var at nedbryde skellet mellem lærer og elev, og hvor selve skabelsesprocessen var vigtigere end resultatet.  

Om Brodie Sessions

Brodie Sessions er en dansk YouTube-kanal, der gik i luften i slutningen af 2019. Idéen med Brodie Sessions er at skabe et fællesskab om musik, kunst og arkitektur med en række live sessions i yderst høj kvalitet. I november 2019 udkom den første film med Efterklang og i marts 2020 endnu en med svenske Alice Boman. De to live sessions har haft mere end 190.000 visninger på YouTube.


Koncerterne blev filmet på det helt særlige filmformat 16mm i et privat hjem tæt på København, som er tegnet af Lene Tranberg fra Lundgaard & Tranberg. Huset bebos af Brodie, som er den engelske bulldog, der lægger navn til konceptet. Birgit Lyngbye Pedersen er initiativtager til konceptet og finansierer det non-profit. Alle honoreres for at spille. Brodie Sessions on Tour er støttet af Statens Kunstfond. Se alle Brodie Sessions her.

Album indspillet i barndomshjem

School of X har tidligere udgivet to ep’er og et album, debuterende med 2017-ep'en Faded. Dream., som fik fem stjerner og rosende ord af GAFFAUd over sin solokarriere har sangeren en hel del erfaringer i sin musiker-rygsæk, blandt andet som trommeslager for . School of X har tidligere udgivet remixes og fortolkninger af Trentemøller og Spencer Zahn. I starten af 2020 var School of X klar og parat til at karrieren skulle tage fart, og han skulle i forbindelse med udgivelsen af sit debutalbum Armlock spille koncerter i London og USA efter at have spillet sin første headlinerturné. Men så....


Du kender resten af historien: School of X’s debutalbum Armlock udkom, mens Littauer var tvunget til at blive hjemme. School of X valgte at udnytte lockdown-tiden optimalt og flyttede midlertidigt til sit barndomshjem i Hjortshøj, hvor han gik i gang med at udarbejde sit næste album i isolation. Det blev til i alt otte sange på Dancing Through the Void, ført an af singlen ‘’Away’’.

School of X kan opleves følgende steder:

  • 18. nov, 2021, Studenterhuset, Aalborg 
  • 19. nov, 2021, Atlas, Aarhus
  • 20. nov, 2021, Harders, Svendborg
  • 26. nov, 2021, Sønderborghus, Sønderborg 
  • 27. nov, 2021, Pumpehuset, København

Se videoen til "Away":

ANNONCE