Nyhed

Simon Kvamm og Kim Milton i satirisk analyse: "Joy Mogensen er kortsluttet"

GAFFA.dk - Alt om musik

Det humoristiske klip forsøger at nå til bunds i kulturministerens pludselige brug af ordet ‘’deadline’’ i forbindelse med genåbningen

I Tæt på sandheden med Simon Kvamm på DR2 foretager sanger, musiker og skuespiller Simon Kvamm – barselsvikar for den faste vært Jonatan Spang – og tidligere professionel fodbolddommer Kim Milton Nielsen en satirisk VAR-analyse af kulturminister Joy Mogensen, som allerede i slutningen af marts tillod publikum til EM i fodbold, men ikke til superligakampe – det skete først den 16. april, efter indslaget var lavet. Og der er stadig ikke kommet nogen afklaring for sommerens festivaler – det ventes i denne uge.

‘’Det ser ud, som om der sker en kortslutning heroppe’’, forklarer Kim Milton Nielsen, der peger forklarende på kulturministerens pande. ‘’Og det medfører efterfølgende en vanvittig aktion hernede’’, tilføjer han og peger på Joy Mogensens talende mund.


I klippet argumenterer Joy Mogensen for prioriteringen af EM-kampene ved at fremhæve, at der var en deadline. Regeringen har nemlig gjort en undtagelse og foretaget en hastevurdering af EM i fodbold, fordi Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) krævede, at værtslande senest 7. april garanterede, at der kan komme tilskuere til EM-kampene.

‘’Det er jo svært at arbejde med, når vi har aftalt, at corona er et spil med 22 events og én genåbning og først til mølle, så svarer et begreb som ‘’deadline’’ lidt til at tage med hænderne’’, siger Simon Kvamm.

‘’Hauge Marked og Roskilde Festival kunne også have brugt ‘’deadline’’ hvis de vidste, at man måtte det’’, tilføjer Kvamm og satiriserer hermed over den stadig manglende udmelding til de mange festivalgæster, -arrangører, -leverandører, bookede bands og artister, der stadig ikke ved, om de får lov at afvikle og gennemføre årets arrangementer.


De danske festivaler skulle som nævnt gerne få en endelig udmelding i løbet af denne uge, hvor en ekspertgruppe kommer med de endelige anbefalinger

Læs også: Mens vi venter på afklaring om festivaler: EM bliver med mindst 11.000 tilskuere 

Se hele klippet her:

ANNONCE