Nyhed

Spotify-grundlægger vil købe stor fodboldklub – og internettet reagerer

GAFFA.dk – alt om musik

”Jeg har heppet på Arsenal, så længe jeg kan huske"

I et opslag på Twitter har den svenske stifter og ejer af musiktjenesten Spotify, Daniel Ek skrevet, at han er Arsenal-fan. Her åbnende han også op om et muligt køb af London-klubben.

”Jeg har heppet på Arsenal, så længe jeg kan huske. Hvis KSE skulle være interesseret i at sælge Arsenal, vil jeg gerne tilkendegive min interesse”, skriver han på Twitter.

Det har stormet i den europæiske fodboldverden den seneste halvanden uge. Det hele begyndte med, at 12 af Europas storklubber fra forskellige lande meddelte, at de ville starte deres egen liga, den såkaldte Super League. Protesterne lod ikke vente længe på sig, flere klubber trak sig ud af ligaen, heriblandt Arsenal FC, og nu er hele projektet skrottet igen.

I forbindelse med dette postyr meddelte Daniel Ek, at han gerne ville overtage ejerskabet fra den nuværende ejer Kroenke Sports & Entertainment (KSE).

Grundlæggeren af Spotify skulle være god for 36 milliarder kroner. Således skulle han gerne have råd til at købe Arsenal, som ifølge Forbes værdiansættes til omkring 20 mia. kroner i 2019.

Forløbelig har Daniel Eks tilbud fået mange stærke reaktioner. Blandet andet The Charlatans frontmand Tim Burgess, der foreslår, at Daniel Ek først får styr på forholdet til musikerne, inden han går ind i et hold med fodboldspillere.

LÆS OGSÅ: Musikere tordner mod Spotify-CEO: "Go fuck yourself" 

En del af reaktionerne på Twitter har været positive, men mange har også reageret på, hvor lidt Spotify betaler ophavsretshavere, og at den samme tilgang ville sandsynligvis ikke fungere i fodboldverdenen.   

ANNONCE