Nyhed

DMA Blues 2021 er afholdt – se vinderne her

GAFFA.dk - Alt om musik

En af de nominerede smuttede med to af aftenens fire priser 

I går blev dette års udgave af Danish Music Awards Blues afholdt i Turbinen i Randers. Til arrangementet blev der uddelt fire priser, for “Årets Danske Bluesudgivelse”, “Blues Liveprisen”, “Årets Hoochie Coochie Man/Woman” til årets ildsjæl og den helt nye pris ved navn “Ud Af Det Blå”, der tildeles et nyt navn, der har et nyt og anderledes take på bluesmusikken.

Her er prisvinderne fra DMA Blues 2021:


Årets Danske Bluesudgivelse: Trainman Blues, Shadows & Shapes

Blues Liveprisen: Trainman Blues

Ud Af Det Blå: Oscar Mukherjee


Årets Hoochie Coochie Man/Woman: Roskilde Festivalens booking-gruppe (som sangeren Katinka modtog prisen på vegne af)

“Ud Af Det Blå”-vinderen Oscar Mukherjee udtalte: “For mig er det en ret bred anerkendelse af, at man laver noget, som har betydning for andre. Bluesverdenen er både smal og bred ‒ nu hvor jeg laver en musik, som også går ud over det rent traditionelle, ser jeg prisen som et resultat af den udvikling jeg har været igennem”.

Laust "Krudtmeier" Nielsen, der er bassist og producer i bluesdoen Trainman Blues, sagde: “En DMA-pris er en form for dokumenteret anerkendelse. Når man arbejder i så mange år for at blive god til det man gør, så dette er en form for milepæl ‒ en målstreg man passerer. Ud over at det kan bruges til eksponering og jobs forhåbentlig både herhjemme og i udlandet. Og to priser - det troede jeg ikke man kunne få...”.


Sanger, sangskriver og musiker MC Hansen og sanger og multiinstrumentalist Emilie Espichicoque var værterne til gårsdagens prisfest. Ud over prisuddelinger bød aftenen også på en række liveoptrædener. Katinka (billedet) optrådte med et par numre, og ligeledes gjorde mundharpespiller Jarno Varsted og guitarist Rune Kjeldsen. Dawda Jobarteh leverede underholdning med det afrikanske strengeinstrument kora, akkompagneret af multiinstrumentalisten Gustaf Ljunggren, trommeslageren Casper Simonsen og bassisten Anja Kulyova.

LÆS OGSÅ: Filmkomponisten Jacob Groth modtager fornem pris 

ANNONCE