Nyhed

Efter 13 år – nu udgiver Guns N' Roses ny single

GAFFA.dk – alt om musik

"ABSUЯD" er første nye sang fra bandet siden Chinese Democracy-albummet fra 2008

Guns N' Roses tager deres tid, når det gælder ny musik. Det tog dem 14 år at færdiggøre deres hidtil seneste album, Chinese Democracy fra 2008, og når de nu udgiver en ny single, er det altså 13 år siden, der sidst var ny musik fra dem.Den nye single "ABSUЯD" er en omarbejdet version af sangen "Silkworms", som blev skrevet til, men aldrig blev udgivet i forbindelse med det førnævnte Chinese Democracy. Den nye version af sangen blev fremført i Boston tidligere på ugen under en koncert i Fenway Park og er nu officielt udgivet.

Ifølge Blabbermouth blev sangen introduceret af Axl Rose med ordene: "Nogle af jer har måske hørt denne sang før under en anden titel, men det er virkelig absurd at prøve dette ... Var det ikke sjovt? ​​Og de forstår ikke engang vittigheden alligevel. "Okay, denne sang hedder 'Absurd'."


Efter sangen sagde han: "Forstår I? Jeg er aldrig løbet tør for kærlighedssange. Det var sjovt. Så I hørte denne her for første gang, en ny Guns N 'Roses-sang."

Sidste gang bandet spillede den originale version af sangen, "Silkworms", var i 2001, men denne gang er de originale medlemmer Slash og Duff McKagan med på henholdsvis guitar og bas, og det er første gang, de medvirker på en Guns N' Roses-studieindspilning siden 1994. Turnéen, bandet er på, fortsætter gennem USA, og det siges også, at det delvist genforenede band af originale medlemmer arbejder på et nyt album. 

Den aktuelle udgave af Guns N' Roses består af Axl Rose (sang), Slash (guitar), Duff McKagan (bas), Dizzy Reed (keyboard, kor), Richard Fortus (guitar, kor), Frank Ferrer (trommer, kor) og Melissa Reese (keyboard, kor). De tre første var også medlemmer af bandet i deres kommercielle og kunstneriske storhedstid i slutningen af 80'erne og begyndelsen af 90'erne, hvor de udgav plader som Appetite for Destruction (1987) og Use Your Illusion I og II (1991), og Slash og McKagan blev genforenet med Axl Rose i 2016 efter at have været ude af gruppen i to årtier.


Guitaristen Izzy Stradlin og trommeslagerne Steven Adler og dennes efterfølger Matt Sorum, der ligeledes var medlemmer i slut-80'erne og start-90'erne, er dog ikke med i den aktuelle inkarnation. Bandet kommer til Norge og Sverige i 2022, men indtil videre ikke til Danmark.

LÆS OGSÅ: Guns N' Roses til Skandinavien i 2022

ANNONCE