Nyhed

Femi Festival med blandt andre Lydmor stiller spørgsmålstegn ved kønsnormerne

GAFFA.dk - alt om musik

Femi Festival i Ungdomshuset i Odense løber af stablen den 20.-22. august

Formålet med tre-dags festivalen Femi Festival i Ungdomshuset i Odense den 20.-22. august er at stille spørgsmålstegn ved de normer og forestillinger, vi har om køn.

Grundstenen i festivalen er feminismen, som bliver belyst og undersøgt fra alle sider og vinkler. Dette sker igennem en række forskellige kunstneriske og kulturelle udtryk, blandt andet dans, musik og kunst, men også gennem debatter og oplæg, som har til formål at danne grundlag for en åben og mangfoldig debat.


”Tanken med Femi Festival er at skabe et rum, hvor der er plads til alle. Et rum, hvor samtalen kan leve, og hvor forskellige holdninger bliver respekteret og udfordret”, udtaler forkvinde Vanessa Kjær.

Femi Festival byder på koncerter med blandt andet Lydmor, Sulka og Lucy Love.

Lydmor er kendt for at levere en cocktail af udfordrende visuelle shows kombineret med konceptuel elektropop. I forsommeren 2020 skrev Lydmor desuden et debatindlæg i GAFFA, hvor hun kritiserede Thomas Treo for at være sexistisk og kalde kvindelige kunstnere for ”dumme blondiner” og ”fæle narrefisser”. Læs eller genlæs debatindlægget her. Til Femi Festival 2021 kan man både opleve Lydmor til talk og koncert.


Sulkas debutalbum Epoker, produceret og udgivet af Tue Track, er et dansk rap-album med fokus på teknisk raffineret tekstskrivning og levering.

Lucy Love finder sit afsæt i både undergrundens hårdtslående grime, art-poppens finesser og klassisk science fiction. Alt sammen med tråd ind i Lucys identitet, som uddannet billedkunstner med engelsk-zambiske rødder.

Programmet indeholder derudover talks, oplæsninger, koncerter fra Reveal Party og Taralillah, kunstudstillinger, samt en række workshops.


Se hele programmet og køb billetter lige HER

LÆS OGSÅ: Bæredygtighedsfestivalen Tomorrow klar med det fulde program

Varm op med Lydmor og "If You Want Capacity":


ANNONCE