Nyhed

Metallica lancerer podcast

GAFFA.dk – alt om musik

The Metallica Podcast sætter fokus på The Black Album, der meget snart fylder 30

Metallica lancerer en officiel podcast, The Metallica Podcast, hvor de begynder med at tage et dybt dyk ned i deres selvbetitlede femte album fra 1991, også kendt som The Black Album. Albummet fylder 30 år den 12. august og er deres kommercielt mest succesfulde.

Bandmedlemmerne fejrer albummet med en gratis podcast i otte afsnit, hvor de tager lytterne med på rejsen bag kulisserne. Der er endnu ingen detaljer om, hvornår premiere-afsnittet sendes, bortset fra at det snart sker, og det er allerede muligt at abonnere på podcasten på den lytttetjeneste, du foretrækker lige her.


I et klip på bandets sociale medier, der annoncerer podcasten, kan man høre trommeslager Lars Ulrich, der siger, at The Black Album havde den rigtige kombination af sange, den rigtige kombination af producere (Bob Rock, James Hetfield og Lars Ulrich, red.) og den rigtige kombination af kunstnerisk begær, vedholdenhed og idéer. 

"I det øjeblik vi gjorde det, føltes det som det rigtige at gøre. Det var altid ægte, det var altid rent," siger han.

Frontmand James Hetfield fortsætter: "Det vanvid, vi skaber, skaber vi kun for at opretholde vores eget mentale helbred; folk identificerer sig med det. Og det faktum, at de ved, at de ikke er alene, og vi ved, at vi ikke er alene, det er det, der gør det hele for mig."


Guitaristen Kirk Hammett taler på sin side om at være vedholdende i studiet: "Jeg vil bare sidde der og blive ved med at spille i fucking 24 timer, hvis jeg har brug for det."

Artiklen fortsætter under tweetet

Metallicas selvbetitlede femte album er deres mest solgte og en af ​​de kommercielt mest succesrige plader nogensinde og har alene i USA solgt mere end 16 millioner eksemplarer. Albummet gav Metallica deres første albumførsteplads i ikke mindre end ti lande, herunder fire uger i træk i USA. Udgivelsen indeholder singlerne "Enter Sandman", "The Unforgiven", "Nothing Else Matters", "Wherever I May Roam" og "Sad But True". 

Den 10. september udkommer hyldestalbummet The Metallica Blacklist, hvor hele 53 kunstnere fortolker et nummer fra The Black Album. Udgivelsen kommer som syvdobbelt vinylalbum eller firdobbelt cd. og blandt de medvirkende er så forskellige kunstnere som Miley Cyrus, St. Vincent, Volbeat, Depeche Mode-sanger Dave Gahan, jazzsaxofonisten Kamasi Washington og den tidligere Roxette-sanger Per Gessle. Størstedelen af bidragyderne kommer fra andre genrer end metal. Se hele tracklisten her.


The Black Album bliver desuden genudgivet som bokssæt med livenumre, demoer, interviews med mere og i remastererede udgaver i forskellige formater den 10. september.

LÆS OGSÅ: Hør Volbeat fortolke Metallica fra kommende hyldestalbum

ANNONCE