Nyhed

Forbedret sikkerhed på vej til ChromeBooks

GAFFA.dk - alt om musik

De billige ChromeBooks får nu en markant sikkerhedsopgradering, så det bliver endnu sværere for andre at læse med over skulderen på dig

Mange steder i såvel Danmark som udlandet, er ChromeBooks blevet utrolig populære, ikke mindst fordi arbejde skabt på dem, gemmes i skyen, og derfor ikke går tabt, hvis de skulle mistes eller gå i stykker.

Men Google, der står bag operativsystemet til disse billige laptops, har lige lanceret en opdatering, der øger sikkerheden endnu mere. Men denne gang handler det om at beskytte mod, at andre kan følge med i, hvad der sker på din skærm.


Den første funktion er en såkaldt "Snooping Detection", hvor laptoppen bruger det indbyggede kamera til at finde ud af, hvor mange der kigger med på skærmen. Hvis der er står en bagved dig og kigger med, vil du få en advarsel, og så kan du jo selv lige tjekke, om dem der står og kigger med, rent faktisk godt må være der.

En anden funktion, Google er på vej med i den nye opdatering, er en funktion, der automatisk dæmper skærmen og derefter låser den, hvis du fjerner dig fra skærmen. Derved bliver det sværere at lige komme forbi og se indholdet på skærmen, og du glemmer heller ikke lige at låse din computer, når du skal hente kaffen.

Ifølge Google kan du selv vælge, om skærmen med det samme skal låse, når du forlader computeren, eller om der skal gå 30 eller 120 sekunder, inden det sker.


Det nye operativsystem skulle også automatisk smække lys på skærmen igen, hvis du kommer tilbage, inden skærmen låses. Om den også kan låse op automatisk, lyder der dog ikke noget om.

For at klare denne opgave, bruger ChromeOS også kameraet, så det betyder også, at du ikke kan dække kameraet til, for så virker de nye sikkerhedsfunktioner ikke.

LÆS OGSÅ: Bose klar med mobil lyd i kompakt design


ANNONCE