Nyhed

Robbie Shakespeare er død, 68 år gammel

GAFFA - alt om musik

Den legendariske, jamaicanske bassist Robbie Shakespeare er død i en alder af 68 år. Det skriver Jamaica Observer og flere andre medier. Den navnkundige musiker døde efter en nyreoperation på et hospital i Florida, USA, forlyder det.

Shakespeare blev født i East Kingston i 1953. Han blev kendt som den ene halvdel af duoen Sly & Robbie, sammen med kollegaen Sly Dunbar. Det musikalske makkerpar blev særdeles efterspurgte studiemusikere, og medvirkede på optagelser med blandt andre Grace Jones, Joe Cocker, Peter Tosh, Serge Gainsbourg, Mick Jagger, Carly Simon, Sting, Yoko Ono og Jackson Browne.

De medvirkede på Bob Dylans tre firserplader InfidelsEmpire Burlesque og Down in the Groove, ligesom de blev efterspurgte som producere op gennem 1990'erne og 00'erne, hvor de blandt andet producerede No Doubts “Hey Baby” og “Underneath It All.”


I 2020 placerede musikmagasinet Rolling Stone Shakespeare på en syttendeplads på deres liste over alle tiders bedste bassister. "Ingen anden musikalsk enhed i post-Marley-eraen har været så allestedsnærværende i forhold til at forme lyden af Jamaica og bringe den ud i verden", hed det i den forbindelse om Sly & Robbie.

Vi bringer en længere nekrolog over Robbie Shakespeare her på siden snarest.

ANNONCE