Nyhed

RZA og Flatbush Zombies deler ny sang med Tarantino-inspireret video

GAFFA.dk – alt om musik

Der er tale om den første af to spritnye singler

Den amerikanske rapper RZA (Wu-Tang Clan) er gået sammen med hiphopgruppen Flatbush Zombies om to nye singler. Første udspil er allerede udkommet i form af nummeret ”Plug Addicts”, der byder på en musikvideo inspireret af en kultfilm fra Quentin Tarantino. Det skriver Pitchfork.

Videoen til ”Plug Addicts” er instrueret af John Tashiro og blev indspillet i et forladt teater i Los Angeles. Her drager musikerne inspiration fra Tarantinos første fuldlængdefilm, Reservoir Dogs (dansk titel Håndlangerne, red.) fra 1992.


Udover at bære de klassiske jakkesæt ligesom filmens hovedpersoner indtager RZA Michael Madsens rolle som den skræmmende Mr. Blonde, der i en særligt mindeværdig scene skærer et øre af en betjent, som flokken har taget som gidsel, og hælder benzin udover ham med truslen om at brænde betjenten levende.

Den anden single, der er blevet til som resultat af samarbejdet, er produceret af RZA og Prince Paul og tager navn efter selvsamme excentriske filminstruktør. ”Quentin Tarantino” er sat til at udkomme den 17. december.

LÆS OGSÅ: Iggy Pop og Tom Waits på rollelisten i Jim Jarmuschs zombiefilm


RZA har udtalt, at han længe har holdt øje med Flatbush Zombies, og at deres mørke hiphop-tekster minder ham om dagene med Gravediggaz. Samarbejdet har således, efter musikerens mening, været alt for længe undervejs.

Erick the Architect fra Flatbush Zombies tilføjer desuden:

”På mange måder så jeg RZA i mig selv, som én, der også er producer og kunstner. Vi skaber historie sammen i dette øjeblik. Den musik, han har lavet i løbet af sin karriere, er nært beslægtet med årsagen til, at jeg ønskede at lave musik i første omgang.”


Flatbush Zombies udgav sidste år ep’en Now, More Than Ever, som var gruppens første udgivelse siden 2018-albummet Vacation in Hell. I 2020 udkom desuden singlen ”Afterlife”, som er produceret af James Blake.

Tidligere på året annoncerede RZA et kommende album med titlen RZA vs Bobby Digital. Rapperens seneste soloalbum, Digi Snacks, udkom i 2008.

LÆS OGSÅ: PLAYLISTE: De bedste hiphoptracks lige nu


Se videoen til den nye single her:

ANNONCE