Nyhed

Så kører bussen – med dig og dit gear – ganske gratis

GAFFA - alt om musik

Tuborgfondet musikhjælp stiller tourbusser til rådighed for unge talenter, der drømmer om en karriere som musiker. bussen kan bruges til både enkelte jobs såvel som turnéer. ni siddepladser og bord i kabinen og god plads til pa og baggear i den tunge ende. og det er ganske gratis. mange artister har opdaget det, men der er plads til flere. du kan søge, så hurtigt du har nyt job klar i kalenderen. tjek her.

Er du turnerende musiker, upcoming, godt på vej eller etableret, og mærker du kreativiteten, idéerne og virkelysten blomstre, er der altid et irriterende element, der står og hamrer på døren: where’s the money, Lebowski! Det er dyrt at turnere, rigtigt dyrt faktisk. Lyd, lys, gear, crew, tariffer, bookingprocenter og ikke mindst transport. Det er muligt, at landets grænser er skrumpet noget, siden Harald Blåtand regerede over danerne, men det betyder ikke, at tourbusser, færgebilletter, benzin og broafgifter er de rene bagateller i tourbudgettet.  Det ved Tuborgfondet udmærket godt, og derfor kan artister søge om at låne en af de røde tourbusser

Tuborgfondet samarbejder med Dansk Live 
Siden 2020 har Dansk Live stået for den daglige drift, og i samarbejde med Tuborgfondet har de hjulpet unge talenter i det danske musikliv med gratis transport. En ordning, som Dansk Live er godt tilfredse med. Anne Thomsen, projektleder for initiativet hos Dansk Live udtaler:


– Ved at hjælpe de spirende artister med transporten, som er en af de store udgiftsposter, kan vi sørge for, at flere kommer ud at spille på landets mange scener. I Dansk Live kan vi engagere medlemmerne, altså landets arrangører, i arbejdet og dermed sikre, at udvælgelsen af talenter sker i samspil med branchen.

Angående Mig – tourbusserne har reddet vores røv
En af dem, der virkelig har gjort brug af ordningen, er ­Laura Lilholt Andersen alias Angående Mig. Vinder af Karriere­Kanonen i 2019 og en flittig gæst på festivaler og spillesteder rundt omkring i landet. Travelling in style; Laura og kumpanerne ruller af sted i Tuborgfondets røde ”Sprinter-Mercer”, som hun udtrykker det.

– Det har reddet vores røv rigtig mange gange. Vi har brugt ordningen tilbage siden 2018; jeg tror, vi tæller omkring ti gange i alt indtil videre. Det har fungeret hver gang og været tjekket og velfungerende. Der er rigtig god plads til både band, crew og et par venner, og bilen kræver bare almindeligt kørekort.


Er der meget bureaukrati forbundet med at ansøge?

– Overhovedet ikke. Det er bare at søge, så hurtigt man har et job i kalenderen, og er der en bil ledig, får man den. Jeg tror endda, der er indbygget Brobizz i bilerne. Det er bare at hente bilen enten i Aarhus eller København og så ellers aflevere den, når man er hjemme fra koncert eller næste morgen. Meget enkelt.

Er ordningen meget brugt af musikere, som du kender?


– Mit indtryk er, at mange, som os selv, bruger Tuborgfondet Musikhjælp virkelig meget, mens andre slet ikke bruger ordningen, måske fordi de ikke ved, at det er en mulighed.
Så det, at vi laver det her interview, er faktisk helt skidt. Så vil flere og flere søge, og der vil være færre ledige vogne, næste gang I søger?

– Ha, ha, ja, det har du ret i. På den anden side synes jeg også, at folk skal vide det. Der er en masse stærke kreative, musikalske kræfter rundt omkring i landet, og det at komme ud at spille og møde publikum er helt centralt. Men det er virkelig dyrt at komme rundt i landet, når man er mere end to rappere med hver sin mikrofon. Og her er Musikhjælp en supergod ting i forhold til, at det hele kan lade sig gøre. Man kommer godt og komfortabelt til og fra koncert, det gør helhedsoplevelsen så meget bedre.


Om Tourbusserne

Hvem kan søge?
Tuborgfondet stiller tre busser til rådighed, to i København og en i Aarhus. Initiativet er rettet mod nye talenter, der skal spille egne koncerter, opvarmning eller turnere i udlandet. Udgifter til at krydse Storebæltsbroen er inkluderet – eneste udgift for bandet er brændstof.

Bands kan ansøge om hjælp til allerede bekræftede jobs, som kan ses i det enkelte spillesteds koncertkalender, eller som på anden måde kan bekræftes hos det enkelte spillested.


Sådan ansøger man
Man udfylder ansøgningsskemaet via linket på forsiden og vælger, om man vil låne fra Aarhus eller en af de to busser i København. Derefter skal man svare på en række spørgsmål om sit band. Når man har oprettet en profil kan den bruges igen, og der er ikke nogen begrænsning på, hvor mange gange man kan låne bussen. Tjek for information og ansøgning her: musikhjælp.dk

Forventninger 
Ud over at passe ordentligt på busserne vil artisterne blive bedt om at lave opslag på Instagram eller andre sociale medier fra deres koncerter eller touren mindst én gang dagligt under hashtagget #tuborgfondet #musikhjælp og @tuborgfondet 

ANNONCE