Nyhed

Syd for solen annoncerer store navne

GAFFA - alt om musik

Blandt andre The Streets er føjet til programmet

Om nøjagtig et halvt år - fredag den 10. juni 2022 - åbner festivalen Syd for solen for første gang portene. Festivalen, som finder sted i Søndermarken på Frederiksberg, har allerede udrullet en del af sit ambitiøse musikprogram, der inkluderer internationale navne som Liam Gallagher, The National og Anna Calvi.

Og i de kommende dage er arrangørerne så klar til at løfte sløret for resten af programmet. Idag annonceres de sidste navne til fredagens plakat, mens man må vente til henholdsvis i morgen og søndag med at få overblik over de resterende navne. 


Hver af de tre dage på festivalen har sit eget tema med et hovednavn, som bliver suppleret af en række både etablerede og nye navne. Hver dag spiller otte kunstnere til en dagspris på 650 kr. Fredag den 10. juni sættes særligt fokus på det britiske musikscene.

LÆS OGSÅ: Festivalen Syd for Solen er klar med de første navne

Liam Gallagher er allerede offentliggjort som hovednavn fredag - og nu får han selskab på plakaten af landsmændene i henholdsvis The Streets, fest-rockerne Foals og up-coming bandet The Goa Express. Hertil kommer et dansk islæt i skikkelse af søstertrioen Velvet Volume. Du kan se det fulde fredagsprogram nederst i artiklen.


Tre måneder inden han rammer Søndermarken, kan Mike Skinner - alias The Streets - fejre tyve års jubilæum for debutalbummet Original Pirate Material, som udkom i foråret 2002. To år senere fulgte et egentligt gennembrud med albummet A Grand Don't Come for Free. Skinner var senest aktuel med None of Us Are Getting Out of This Life Alive fra 2020, hvor han fik selskab af blandt andre Tame Impala.

"Skinners betragtninger er både i øjenhøjde og lige i øjet. Selvom de radioleflende pophits og ungdommelige eskapader overvejende er erstattet med eftertænksomheden dagen derpå, er der rigeligt at komme efter", lød det blandt andet fra GAFFAs anmelder om udspillet.


Fredag den 10. juni

Liam Gallagher (UK)

Foals (UK)


The Streets (UK)

Black Honey (UK)

The Goa Express (UK)


Goat Girl (UK)

PRISMA (DK

Velvet Volume (DK)


ANNONCE