Nyhed

VIDEO: Se Björk i trailer til ny vikingefilm

GAFFA - alt om musik

Den enigmatiske islænding er biografaktuel for første gang i mange år - og har nyt album på vej.

Tidligere på året blev det offentliggjort, at Björk vender tilbage til det store lærred. Den 56-årige, islandske sanger spiller en rolle i Robert Eggers vikingedrama The Northman, som har premiere til april, og nu kan du se en trailer for filmen - inklusive den karismatiske poplegende. Se traileren herunder.

Det bliver Björks første optræden på det hvide lærred siden år 2005, hvor hun medvirkede i eksperimentalfilmen Drawing Restraint 9 instrueret af hendes daværende private partner Matthew Barney. Og det bliver hendes første rolle i en mainstream-film siden 2000, hvor hun havde hovedrollen i Lars von Triers Guldpalme-vindende Dancer in the Dark.

Samarbejdet mellem Björk og von Trier var kontroversielt; de to havde mange interne skænderier, og Björk truede flere gange med at forlade produktionen, hvilket med al sandsynlighed ville have sendt filmselskabet Zentropa mod konkurs. Björk udtale efterfølgende, at hun aldrig ville arbejde med film igen, i hvert fald ikke med Lars von Trier.

Björk medvirkede første gang i en film som 21-årig i 1986, hvor hun spillede med i Nietzchka Keenes The Juniper Tree (Enebærtræet). Filmen fik dog først premiere på på filmfestivalen Sundance fire år senere, i 1990. 

LÆS OGSÅ: Björks musik bliver til dansk danseforestilling

The Northman følger, ifølge Pitchfork, en prins på hævntogt i 900-tallets Island. Den er skrevet af instruktøren Robert Eggers i samarbejde med islandske Sjón, som tidligere har arbejdet sammen med Björk i flere sammenhænge.

På rollelisten er, foruden Björk, danske Claes Bang, Hollywoodstjernen Nicola Kidman og Anya Taylor-Joy, som senest har markeret sig i succeserien The Queen's Gambit og filmen Last Night in Soho. Filmen har premiere den 22. april.

I efteråret annoncerede Björk, at hun også er på vej med nyt album - hendes første siden 2018-udspillet Utopia, som også bragte hende til Danmark ad to omgange. ”På det nye album er der meget chill i den første halvdel af sangen og en masse ro i anden halvdel, men når der er et minut tilbage, bliver sangen til en klub,” har Björk udtalt om det kommende album. 

ANNONCE