Nyhed

VIDEOPREMIERE: Få forsmag på nyt album fra Jonas Bjerre og Tobias Wilner

GAFFA.dk – alt om musik

Debutalbummet fra den nye duo lander den 13. maj

Mew-sanger Jonas Bjerre og Blue Foundations producer Tobias Wilner har dannet en ny duo, Tachys. Tidligere på året udgav de deres to første singler, og nu er duoen klar med annonceringen af deres debutalbum. Det er sat til at udkomme den 13. maj 2022.

Ud over at have et album på vej, udgiver duoen i dag den 16. december deres tredje single, ”Magneta”, med en tilhørende flot musikvideo som, GAFFA idag kann præsentere den eksklusive premiere på. Se musikvideoen og hør den nye single nederst i artiklen.


”Magneta” er en sløv, mumlende sang om ansvar, kærlighed og forræderi. Videoen viser Tachys, der går igennem deres lokale kvarter, Nørrebro i København, hvor de kommer forbi nogle venner fanget i en skateboardsession. Videoen er i sort/hvid med en rå, næsten negativ billedside, der er enkel men effektiv i sin æstetik.

Videoen er skabt i samarbejde med skateboarder og artist Hannah Bertram, og er instrueret af hende og Jonas Bjerre. Sangens beat er lavet med gammel software fra slutningen af ​​80'erne, og afspejler med sine fragmenterede tekstfraser det indre kaos vi alle kan være fanget i fra tid til anden. 

Jonas Bjerre og Tobias Wilner har arbejdet sammen ved flere lejligheder helt tilbage fra deres tidlige teenageår, blandt andet i bandet Den Orange Hund, senere Chien Orange, med flere medlemmer af det, der blev til Mew. Siden medvirkede Jonas Bjerre på vokal på to numre fra Blue Foundations 2012-album, In My Mind I Am Free.


LÆS OGSÅ: MUSIKVIDEO: Jonas Bjerre og Blue Foundation-producer danner ny duo

"Magenta" udkommer på KØN Records den 16 december 2021 og Tachys debut album udkommer 13. maj 2022. Hør nummeret herunder:


ANNONCE