Nyhed

Daft Punks stream og musiksalg eksploderer efter mandagens udmelding

GAFFA.dk – alt om musik

Nyheden om, at gruppen splitter op har fået adskillige lyttere til at nyde deres mange hits 

Salget af Daft Punks musik er steget gevaldigt, efter gruppen i mandags offentliggjorde, at de splitter op efter 28 års samarbejde. 

Gruppens musik blev, ifølge Rolling Stone, streamet næsten 500 procent mere mandag, end den gjorde søndag, som var dagen før den store afsløring. Duoens sange er steget med 1335% i salg, mens albumsalget er steget med 2650%.

Daft Punks andet album, Discovery fra 2001, er det mest populære album blandt musik-lyttere i denne uge, med over 1,5 millioner streams bare mandag, hvilket er en stigning på 429%, mens det digitale salg af albummet steg med 8000%.

Ifølge streamingtjenesten Spotify var der omkring 459.000 lyttere, der streamede gruppens musik for første gang, dén dag hvor bruddet blev offentliggjort. De mest streamede Daft Punk-sange var i mandags ‘’One More Time’’, som steg med 368%, ‘’Harder Better Faster Stronger’’, som steg med 418%, og ‘’Around the World’’, som steg med 381%.

Adskillige af gruppens kollegaer i musikindustrien har kommenteret nyheden om, at Daft Punk smider håndklædet i ringen. Den walisiske sanger og producer Kelly Lee Owens fortæller, hvordan hun ser gruppens musik som dét, der åbnede døren for hendes egen karriere, skriver NME.

Producer og sangskriver Nile Rodgers, som samarbejdede med Daft Punk om at skabe kæmpehittet ‘’Get Lucky’’ fra 2013, havde også rosende ord at sige om duoen: ‘’Jeg elsker deres kunstfærdighed, overbevisning og mest af alt deres menneskelighed. Jeg vil savne dem’’.

Læs også: Daft Punk stopper

ANNONCE