Nyhed

Danske A Mess udgiver musikvideo om selvoplevet overgreb

GAFFA.dk – alt om musik

Videoen til "Blame Is a Dye" er ude nu

Den danske sanger og sangskriver Dorte Hartmann, der udgiver under aliaset A Mess, og som tidligere er kendt fra gruppen Two Trick Pony, har udgivet en musikvideo til sin solo-debutsingle "Blame Is a Dye". En sang, som omhandler et overgreb, Hartmann blev udsat for på Roskilde for nogle år siden. Se videoen ovenfor.

”Jeg vågner op helt nøgen i mit telt uden at vide, hvordan jeg er havnet der. Jeg har helt tydeligt haft sex, men jeg kan ikke huske, hvad der er sket. Jeg ser fyren liste ud af mit telt. Jeg skammer mig. Jeg holder min kæft. Hvad skulle jeg sige – til hvem? Sådan noget sker jo, når man drikker sig så fuld,” fortæller Hartmann i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Jeg så det ikke som et overgreb dengang, men nu har jeg fået et sprog for det."

Målet fra den debuterende kunstner er dog ikke er at grave grøften dybere i kønsdebatten, men snarere at opfordre til dialog.

“Det handler om at sikre, at vi kvinder gør op med skammen, og at både mænd og kvinder sikrer sig et samtykke inden sex. Der skal ske en holdningsændring i samfundet. Musikken skal være løftestang for forandring, og hvordan vi taler om aktuelle problemstillinger – også de tabuiserede og svære emner," fortæller hun.

Udgivelsen af "Blame Is a Dye" indleder samtidig Snapshots of a Wo/Man, som er en kunsthybrid af musiksingler, mini-dokumentarer og kønsdebat skabt af samme kunstner i samarbejde med filminstruktør Tor Kolding (kendt for Nine Rocks om ulykken på Roskilde Festival, med flere) og soloartist Tomas Høffding fra WhoMadeWho. Projektet udkommer sideløbende med musikken og har netop dialogen mellem kønnene og den nye samtykkelov i fokus.

Det næste lille års tid lover A Mess seks singler, som forholder sig skarpt til dating, utroskab, fravalg af børn, venindeskab, listepikken og fordomme.

LÆS OGSÅ: MUSIKBRANCHENS VRANGSIDE: Når sandheden skal frem

ANNONCE