Nyhed

Dolly Parton siger nej tak til statue af sig selv

GAFFA.dk – alt om musik

Countrylegenden mener ikke, tidspunktet er passende

Dolly Parton har venligt, men bestemt bedt om, at alle planer om at opføre en statue af hende i kongresbygningen i hovedstaden Nashville i hendes hjemstat Tennessee bliver droppet, skriver NME.

Det demokratiske medlem af Repræsentanternes Hus i Tennessee, John Mark Windle, har ellers stillet et lovforslag, der skulle bane vejen for en statue af countrylegenden i den lokale regeringsbygning. Inden da havde flere end 25.000 personer skrevet under på et forslag om at opføre en statue af Parton i stedet for den statue af Konføderationsgeneralen og Ku Klux Klan-medlemmet Nathan Bedford Forrest, som står i Kongresbygningen.


Underskriftindsamlingen opstod i kølvandet på sidste sommers Black Lives Matter-protester, som blandt andet rettede sig mod de mange statuer i de amerikanske sydstater af slaveejere og tilhængere af slaveriet fra 1800-tallet.

Dolly Parton mener dog ikke, at tiden er inde til en statue af hende nu. På Twitter skriver hun:

"Jeg er beæret og ydmyg over deres intention, men jeg har bedt statens lovgivere om at fjerne lovforslaget fra alle overvejelser."


"I betragtning af alt det, der sker lige nu i verden synes jeg ikke, tiden er passende til at sætte mig op på en piedestal. Jeg håber dog, at engang når jeg er væk, og hvis I stadig vil mene, at jeg fortjener det, så er jeg sikker på, at jeg vil stå stolt i kongresbygningen som en taknemmelig Tennessee-borger."

"I mellemtiden vil jeg fortsætte med at udføre godt arbejde for at gøre denne stat stolt."

Dolly Parton, der fyldte 75 år i sidste måned, udgav sit første album i 1967. Hun har solgt mere end 100 millioner plader og har modtaget 10 Grammyer, herunder en Lifetime Achievement Award. Legenden gav kort før jul et eksklusivt interview til GAFFA – læs interviewet her.


 


 

 

ANNONCE