Nyhed

Snart kan du 3D-printe øreproppen til dit headset

GAFFA.dk - alt om musik

In-ear headsets kan være vanskelige at få til at passe i øret, men et nyt samarbejde kan betyde, at du i fremtiden få udskrevet din personlige øreprop

Hvis du bruger de små in-ear-headsets, kender du godt til problemet med at få dem til at passe. Ørepropperne er enten for små eller for store, ofte presser de så meget i øret, at det er ubehageligt at have dem på i længere tid ad gangen, eller de sidder så løst, at lyden bare ikke er speciel god.

Det problem ønsker lydspecialisten Sennheiser og 3D-printer-virksomheden Formlabs nu at gøre noget ved. De vil nemlig sikre, at brugere fremover kan få brugertilpassede ørepropper til high-end-serien af Ambeo-headset.

Alt, brugeren skal gøre, er at tage et billede af sine ører med en app, uploade den og så vente. I baggrunden bliver der så generet et design til en øreprop, der passer præcist til brugeres øre, og herefter skriver Formlabs så en unik øreprop ud.

Den proces er velkendt hos musikere og scenekunstnere, men det er helt nyt, at almindelige slutbrugere kan benytte sig af denne metode.

Internetmediet Engadget har forsøgt at få en udtalelse fra både Sennheiser og Formlabs, men ingen af de to virksomheder har ønsket at udtale sig om partnerskabet eller om, hvornår vi kommer til at se de brugertilpassede headsets på markedet.

Teknologien er dog spændende, og med 3D-printere, der falder i pris, og som kan bruge stadig bedre materialer, er det nok kun et spørgsmål om tid, før du kan udskrive dit helt eget headset på din egen printer.

LÆS OGSÅ: Nu kan børn lave deres helt egen musikvideo

ANNONCE