Nyhed

VOLA annoncerer album og drager på turné – se flot, dyster video

GAFFA.dk – alt om musik

Nyt album og tour i maj

Det dansk-svenske metalband VOLA, som optrådte til GAFFA-Prisen 2020, annoncerer nyt album til maj og en danmarksturné i maj og juni. Samtidig er de klar med en flot og noget dyster video til singleforløberen "Straight Lines". Se videoen ovenfor.

Musikvideoen til "Straight Lines" er lavet af Tuomas Kurikka og Patrik Nuorteva fra Riivata Visuals i Finland. De stod også bag videoen til Volas forrige single, "Head Mounted Sideways".


– På "Straight Lines" forestiller jeg mig en, der er på flugt fra autoriteterne, men det bliver sværere for denne her person at gemme sig. Han er ved at løbe tør for "straight lines" og må være mere og mere kreativ for at undslippe. Men om jagten på ham er virkelig eller bare findes inde i hans hoved, er op til lytteren at bestemme, fortæller forsanger Asger Mygind om den aktuelle single.

VOLA debuterede i 2015 med albummet Inmazes, som i 2018 blev fulgt op af Applause of the Distant Crowd, som GAFFAs anmelder tildelte fem stjerner "et veleksekveret, gennemkomponeret og ganske opsigtsvækkende album". Dette album blev udgivet af det hollandske selskab Mascot, der blandt andet udsendte Volbeats første tre plader.

Året efter blev VOLA udvalgt til Den Danske Kunstfonds to-årige udviklingsprogram ”Den unge kunstneriske elite”, der hjælper unge fremstormende kunstnere med at udvikle deres kunstneriske virke og styrke deres karriere både nationalt og internationalt.


VOLA er kendt for at blande metal med både progressiv rock, melodisk pop, electronica og industrial.

– Vi vil gerne ruske lidt op i metalgenren. Rykke til grænserne og skabe noget nyt. Vi laver noget metal, som er lidt lettere at lytte til, hvilket betyder, at det også appellerer til folk, der ikke normalt hører den slags musik. Men i sidste ende skriver vi jo bare den musik, vi godt kan lide, forklarer Asger Mygind.

”Straight Lines” er anden singleforløber til bandets kommende tredje album Witness, der udkommer den 21. maj 2021. Albummet er mixet og masteret af Grammy-nominerede Jacob Hansen, der blandt mange andre også har produceret for Volbeat, The Black Dahlia Murder og Amaranthe.


VOLA optrådte som nævnt til GAFFA-Prisen 2020, og snart er prisshowet tilbage.

LÆS OGSÅ: GAFFA-PRISEN 2021: To fantastiske livenavne fuldender programmet – her kan du se showet

VOLA har desuden annonceret en danmarksturné, der bringer dem til følgende byer:


21. maj: Gimle, Roskilde

22. maj: Musikhuset, Aarhus

28. maj: Pumpehuset, København


29. maj: Kansas City, Odense

5. juni: Studenterhuset, Aalborg

Billetsalget er netop begyndt via spillestedernes hjemmesider.


ANNONCE