Nyhed

When Saints Go Machine sætter dato på album

GAFFA.dk – alt om musik

Emotional er på gaden 12. marts

When Saints Go Machine har nu sat dato på deres kommende femte album. Den 12. marts udkommer albummet, som får titlen Emotional og er på gaden 16 måneder efter forgængeren, So Deep – det til dato korteste mellemrum mellem to When Saints Go Machine-album. Til gengæld gik der seks år mellem de to forgængere, om end der kom en ep efter fem år.

Den korte deadline skyldes blandt andet, at en stor del af sangene skulle medvirke i Adam Augusts DR3-serie Lover, der fik premiere 1. juledag sidste år.


”Når man spejler sig i andres fortælling på den måde, forstummer egoet lidt, og det bliver nemmere at se sig selv. Manuskriptet har været et referencepunkt at søge til. En afgrænsning af tankestrømme, som er kaotiske af natur”, fortæller sanger Nikolaj Manuel Vonsild i en pressemeddelelse.

Gruppen beskriver selv albummet som deres mest udadvendte til dato oven på de to mere eksperimenterende udgivelser, albummet So Deep (2019) og ep'en It's a Mad Love (2018), der begge vandt GAFFA-Prisen i kategorien Årets Elektroniske Udgivelse.

Albummet er også påvirket af den allestedsnærværende coronakrise, fortæller Nikolaj Manuel Vonsild.


”Når man kun kan være sammen med få mennesker, bliver det lettere at være nærværende. I så afgrænset et socialt rum bliver jeg nødt til at sige noget straight. For vi må ikke spilde vores samvær. Så det kræver mere udadvendthed, det skaber en anden intensitet, at vores sociale liv kondenseres på den måde,” siger Nikolaj Manuel Vonsild.

Gruppen udgiver igen på eget selskab, WSGM, efter tidligere at have udsendt på først multinationale EMI, så WSGM og senest indieselskabet Escho.

Albummet er allerede blevet indvarslet af to singler, "Seized the Light" og titelnummeret, og der kommer snart yderligere to singler, "Never Seen Before" (ude 5. februar) og "Still Running" (ude 26. februar).


Trioen følger albummet op med en Danmarksturné til foråret.

LÆS OGSÅ: When Saints Go Machine udskyder turné – igen

Varm op med gruppens seneste single, "Emotional":


ANNONCE