Nyhed

20.000 var samlet til festival i New Zealand omkring nytår

GAFFA.dk – alt om musik

Arkivfoto fra en anden event

Tre festivaler fandt sted simultant

I store dele af verden skal man stadig kigge langt efter festivaler grundet corona-pandemien, men i New Zealand, hvor det lige nu er sommer, er man kommet så langt i bekæmpelsen af pandemien, at det omkring nytår var muligt at afholde hele tre festivaler med henholdsvis 20.000 og to gange 10.000 besøgende – vel at mærke uden krav om mundbind og afstand. Det skriver live-musiksitet IQ. The Guardian bemærker dog, at festivalerne dog havde øget fokus på hygiejne.


Ved byen Gisbourne var 20.000 samlet til festivalen Rhythm and Vine med navne som Benee, Broods og Fat Freddy’s Drop i dagene 29-31. december. Se en video fra festivalen nedenfor.

Samtidig fandt festivalen Rhythm & Alps sted ved byen Wanaka med 10.000 besøgende og et rent lokalt lineup med navne som Chaos in the CBD, Six60 og Shihad.

Endelig blev festivalen Northern Bass afholdt for cirka 10.000 tilhørere i området Mangawhai med Dimension, Earthgang og LAB blandt de optrædende.


New Zealand lukkede hurtigt ned og indførte omfattende test, da pandemien ramte landet i marts, og siden juni har alle restriktioner været ophævet bortset fra grænsekontrol. Fra august til oktober blev visse restriktioner dog genindført.

I alt er 25 døde med Covid-19 i New Zealand ud af en befolkning på cirka fem millioner. I Danmark med nogenlunde samme antal indbyggere er 1389 døde i skrivende stund.

LÆS OGSÅ: Videnskabelig godkendelse kan bane vejen for store events i Danmark i 2021


Se en video fra festivalen Rhythm and Vine:


 

ANNONCE