Nyhed

Fitbit bliver en del af Google

GAFFA.dk – alt om musik

I november annoncerede Google, at de ønskede at opkøbe Fitbit, der producerer aktivitetstrackere. Handlen er nu en realitet, efter EU godkendte opkøbet

Da Google i efteråret annoncerede, at de ønskede at opkøbe Fitbit, der er kendt for deres aktivitetstrackere, rejste den en række bekymringer i Europa. Fitbit har en enorm mængde data på deres brugere, lige fra personlige data til helbredsdata. Disse data kan Google i princippet bruge til at øge deres position i markedet for personaliserede online annoncer, men nu skulle handlen til 2,1 milliarder dollars altså være godkendt.

Opkøbet af Fitbit betyder, ifølge nyhedstjenesten CNBC, at Google får en markant position på markedet for wearables. Hidtil har Google udelukkende koncentreret sig om den software, der ligger i andre producenters smarte ure, men den software har dog ikke tilbudt f.eks. træningsrutiner, søvnanalyse eller andre målinger, der kan hjælpe med til at forbedre brugernes helbred.

Google har endnu ikke oplyst, om Fitbit fremover skal køre på Googles eget operativsystem til smarte ure, Wear OS, men de oplyser i en pressemeddelelse, at Fitbit-brugernes data ikke vil blive blandet sammen med Googles data, og at der også fremover vil være understøttelse for tredjeparts apps som f.eks. MapMyFitness, Peleton og Endomondo, samt at deres sundhedsdata ikke vil blive brugt til Google Ads.

Samtidig betyder opkøbet også, at Google nu har et produkt, der kan tage kampen op mod Apple Watch.

Hvornår vi kommer til at se de første aktivitetstrackere fra Google, er der ingen oplysninger om.

LÆS OGSÅ: Digitalt spil helt uden skærm skal sikre børn læring

ANNONCE