Nyhed

De svenske succesrappere Yasin og Haval dømt i kidnapningssag

GAFFA.dk – alt om musik

Yasin og Haval skal i fængsel i henholdsvis 18 og 30 måneder

Dommen er nu afsagt i retssagen mod den svenske kriminelle bande Vårbynätverket, hvor en kendt svensk rapkunstner, hvis identitet ikke er offentliggjort, blev kidnappet.

To af de anklagede var de succesfulde svenske rappere Yasin Mahamoud (til højre på foto) og Haval Khalil. De er idømt henholdsvis 10 måneders fængsel og to et halvt års fængsel for deres rolle i den opsigtsvækkende sag, skriver Aftonbladet. Yasin skal desuden afsone en straf for en tidligere betinget dom og skal derfor i fængsel i alt i 18 måneder.


I alt er 26 ud af de 30 tiltalte i sagen idømt fængsel fra seks måneder op til 17 år og 10 måneder. Den strengeste straf går til bandens leder Chihab Lamouri, der er idømt 17 år og 10 måneders fængsel. En tidligere svensk landsholdsspiller i fodbold, Ilija Jurkovic, er idømt 11 års fængsel. De lange straffe skyldes, at de to også blevet dømt for andre forbrydelser med relation til Vårbynätverket, herunder drabsforsøg og narkohandel.

Ifølge anklageren var planen at kidnappe den på det tidspunkt 17-årige kunstner, berøve ham, spærre ham inde i en lejlighed og derefter afpresse ham for penge, rapporterer Aftonbladet. Yasins rolle skal have været at lokke kunstneren til et bestemt sted, så andre kunne kidnappe ham. Det første og det andet kidnapingsforsøg mislykkedes dog, og i forbindelse med sidstnævnte blev Yasin anholdt med en pistolattrap på sig.

Den tidligere landsholdsspiller i fodbold i Vårbyn-netværket, Ilija Jurkovic, er den person, der primært skal have haft kontakten med Yasin.


Senere blev kidnapningen gennemført, hvor rapperen Haval overtog Yasins rolle. Yasin er nu som sagt blevet dømt til 10 måneders fængsel for forberedelse til kidnapning, mens Haval får to og et halvt års for at medvirke til kidnapning og medvirken til røveri, ifølge Aftonbladet. Begge har været varetægtsfængslede siden henholdsvis nytårsaften 2020/2021 og begyndelsen af december 2020.

Sagen var vakt stor opsigt i Sverige, blandt andet på grund af nogle af de tiltalte og nu dømtes kendis-status. Både Yasin og Haval er særdeles populære rappere i Sverige under deres respektive fornavne og har begge millioner af streams bag sig. Desuden har Yasin både været nomineret til og vundet musikpriserne Grammis og P3 Guld, mens han har siddet varetægtsfængslet, hvilket har skabt en del debat. Haval var også nomineret til Grammis, men vandt dog ikke.

LÆS OGSÅ: Sveriges Radio holder fast i P3 Guld-nomineringer til fængslet kunstner


ANNONCE