Nyhed

Metallica varmer op til bokssæt med livevideo fra Gentofte Stadion i 1991

GAFFA.dk – alt om musik

Oplev "Sad But True" spillet live for en af de første gange

Metallica har netop offentliggjort en livevideo fra deres koncert på Gentofte Stadion den 10. august 1991 som opvarmning til deres kommende bokssæt-udgave af albummet Metallica, også kendt som The Black Album, der har 30 års jubilæum i år. Albummet udkom den 12. august 1991, altså to dage efter Gentofte Stadion-koncerten. Se videoen nedenfor.

I videoen fremfører Metallica sangen "Sad But True" live for en af de første gange. Sanger James Hetfield præsenterer ironisk sangen som "et meget glad lille nummer, så op med humøret." Sangen fra The Black Album er siden blevet en klassiker og bliver meget ofte spillet til gruppens koncerter.


Hele koncerten fra Gentofte Stadion bliver at finde på den dvd, der udkommer i bokssætudgaven af Metallica-albummet, som er på gaden 10. september. Boksen indeholder blandt andet seks vinylplader og 14 cd'er med liveoptagelser, demoer og interviews, seks dvd'er med koncerter og optagelser bag kulisserne, en 120-siders bog, magasiner, guitarplektre med mere. 

Albummet bliver også genudgivet i remasteret udgave på tredobbelt cd, enkelt-cd, vinyl, kassette og digitalt. 

Metallicas femte album er en af ​​de mest kommercielt succesrige plader nogensinde og har alene i USA solgt mere end 16 millioner eksemplarer. Albummet gav Metallica deres første albumførsteplads i ikke mindre end ti lande, herunder fire uger i træk i USA. Udgivelsen indeholder singlerne "Enter Sandman", "The Unforgiven", "Nothing Else Matters", "Wherever I May Roam" og "Sad But True". 


Den 10. september udkommer også et omfattende album med titlen The Metallica Blacklist, hvor hele 53 kunstnere fortolker en af de 12 sange fra The Black Album.

LÆS OGSÅ: Hør St. Vincent fortolke Metallica – fra kommende hyldestalbum

Se Metallica spille "Sad But True" på Gentofte Stadion 10. august 1991:

 

ANNONCE