Nyhed

Windows flytter op i skyen

GAFFA.dk - alt om musik

Microsoft er på vej med en ny måde at bruge Windows på, nemlig direkte fra skyen. Derved vil du altid have adgang til din computer, uanset hvor du befinder dig

IT-giganten har længe været i fuld gang med at flytte deres software op i skyen – det kender vi allerede fra Office 365, hvor du både kan køre en lokal og en ren sky-baseret løsning af verdens mest udbredte kontorpakke.

Men nu kommer er der også en Windows 365 på vej, en Windows-installation i skyen, som du kan tilgå og bruge fra alle computere og tablets, uanset operativsystem.


Ideen er ikke ny, flere store cloud-udbydere har længe tilbudt at du kan købe en Windows-maskine i skyen, blandt andet Amazon, Google og Microsoft. Men den nye tilgang er stadig noget anderledes end det, vi ser i dag.

Fremover vil det nemlig blive muligt at logge på din helt egen Windows-maskine i skyen, med dine egne programmer, dine egne baggrundsbilleder og andre personlige præg du har givet den.

I første omgang fortæller Microsoft, at Windows 365 vil være rettet mod virksomheder, men har også luftet, at den nok også bliver tilgængelig for private. Da Microsoft investerer tungt i cloud-gaming, er der næppe nogen tvivl om, at den nye udgave af Windows nok også skal blive tilgængelige for private.


For medarbejdere i virksomheder, der kommer til at gøre brug af Windows 365, vil der være den fordel, at medarbejderne aldrig behøver have deres arbejdscomputer med hjem. De kan arbejde på sky-versionen fra alle steder i verden, så længe de har adgang til en laptop eller tablet – uanset hvilket operativsystem den måtte køre.

Samtidig har virksomhederne den fordel, at medarbejdernes computer i skyen altid vil være dækket af deres sikkerhedsløsninger.

Ifølge Microsoft bliver Windows 365 officielt lanceret d. 2. august.


LÆS OGSÅ: Lettere at slette søgehistorik i Google

ANNONCE