Nyhed

Dansk Live om flere deltagere til festivaler: "Mulighederne for alternative arrangementer er blevet bedre"

GAFFA.dk – alt om musik

Efter gårsdagens nye retningslinjer for flere deltagere til udendørs arrangementer ser det lysere ud end nogensinde før for en sommer, der smager lidt af festival. 

I går blev det offentliggjort, at det er blevet besluttet at hæve deltagerantallet til udendørs arrangementer, eksempelvis koncerter og festivaler. En aftale, der i går blev fremalgt efter dialog mellem Dansk Live, Dansk Industri og Dansk Erhverv samt Kulturministeriet og Erhvervsministeriet som repræsentanter fra regeringen. Verden åbner, lige så stille. Og det ser så småt ud til at lysne for sensommerens festivaler, der så småt er begyndt at sælge ekstra billetter. 

Peger frem mod en tid uden forsamlingsforbud

Som repræsentant for musikbranchen var det Dansk Live, interesseorganisationen for festivaler og spillesteder, der i samråd med resten af parterne var med til at udvikle en udvidet plan for en genåbning af udendørs arrangementer. Esben Marcher, sektretariatschef for Dansk Live, er da også positiv omkring de hævede retningslinjer, der får en fremtid uden forsamlingsforbud og restriktioner til at virke tættere på end hidtil: 

– Det er positivt, at grænserne nu hæves. Det peger fremad mod en tid uden restriktioner og forsamlingsforbud, fastlår han.

De store festivaler er fortsat aflyst 

Men den absolutte frihed må vente på sig lidt endu. For som Marcher husker på, er der stadig krav om restriktioner, hvor der maksimalt må være 1000 gæster i hver sektion og et loft på 5000 personer i perioden 1. juli til 15. august – indtil 1. juli er grænsen 2000 personer. Så store festivaler som Roskilde, Smukfest og NorthSide må stadig stå som arrangementer, der er umulige at afvikle. Selv under de udvidede forhold. Marcher fortæller:

– Derfor er mulighederne for arrangørerne stadig begrænsede, og ændringen betyder ikke, at aflyste festivaler gennemføres alligevel.

Bedre muligheder for alternative arrangementer 

Men der er også positive ting at hente i hævelsen af forsamlingsloftet. For det giver, mere end nogensinde i pandemiens historie, bedre forhold for nye koncerttiltag:

– Mulighederne for alternative arrangementer er blevet bedre, lyder det. 

De nye regler lyder på , at der allerede fra den 1. juli kan samles i alt 5000 mennesker til festivaler og udendørs koncerter frem til den 15. august 2021. Her hæves grænsen for antallet af deltagere til 10.000 med sektioner à 2.500, og den 1. september ophæves restriktionerne helt.
 
ANNONCE