Nyhed

De Grimmeste Aftner klar med flere navne

GAFFA.dk – alt om musik

Folkeklubben, Luftens Helte, Barselona og EM-kampen Danmark-Finland er nyeste tilføjelser

De Grimmeste Aftner, der er arrangeret af folkene bag GrimFest og ligeledes finder sted på Grimhøjgaard i Brabrand i udkanten af Aarhus, offentliggør flere navne. Denne gang gælder det folkpopgruppen Folkeklubben, tegnefilmmusikorkestret Luftens Helte og popduoen Barselona (billedet), og så byder De Grimmeste Aftener også på EM-kampen Danmark-Finland på storskærm med tilhørende banko og finsk nationalsang.

Folkeklubben giver på De Grimmeste Aftener deres første koncert i år og den første efter udgivelsen af deres anmelderroste og velsælgende femte album, Børn af den tabte tid, der udkom i november 2020. Når der ikke lige er corona-nedlukning, plejer bandet at give omkring 100 koncerter om året, men sidste år blev det kun til ganske få og små optrædener, så det bliver spændende at se dem tilbage på scenen. Folkeklubben, der er kendt for sange som "Fedterøv", "Danmarksfilm", "Torben Ulrich", "Sort tulipan" og "Tranquebar (søndag i april)", spiller på De Grimmeste Aftener den 11. juni.


Det aarhusianske band Luftens Helte består af 19 musikere, der vækker de kendte sange fra tegnefilm som Løvernes Konge, Tarzan, Frozen, Aristocats, Herkules og mange flere til live. Bandet består af tre forsangere, en rytmegruppe og en blæser- og strygersektion. Luftens Helte spiller på De Grimmeste Aftener den 26. juni.

Popduoen Barselona alias sanger Rud Aslak og keyboardspiller og guitarist Rasmus Theodor har markeret sig stærkt på den danske scene de sidste fem år og er blandt andet kendt for hittene "Fra Wien til Rom", "Et år" og "Hvornår?". De debuterede i 2017 med ep'en Drengepop og udgav i 2019 simultant deres to første album, Legebørn og Hjertebank, som i de 2020 fulgte op med albummet 1 dag er vi 1 minde. Barselona spiller på De Grimmeste Aftener den 2. juli.

Lørdag den 12. juni spiller Danmark EM-kamp mod Finland, og det gør Grim en dag ud af under overskriften “Banko, Bajere og EM-Bold”. Daniel Lill og Sune Træben fra Voksen Banko sørger for banko med et underholdende twist, og der er præmier på højkant. Derefter viser Grim kampen Danmark mod Finland, og i den anledning har de inviteret en finne til at synge den finske nationalsang.


GrimFest bliver i øvrigt afholdt i restriktionsvenlig udgave 29.-31. juli.

LÆS OGSÅ: OPDATERET OVERBLIK: Disse festivaler og musikevents kan du opleve denne sommer

Programmet til De Grimmeste Aftener ser nu ud som følger:


4. juni Bersærk + Kim Munk
11. juni Folkeklubben + Martin Zeppelin
12. juni Banko, Bajere og EM-bold
26. juni Luftens Helte
2. juli Barselona
10. juli Shades of Blue
15. juli Steen Jørgensen
17. juli Fries Before Guys (podcast)
23. juli Bogfinkevej 
28. august Kristian Leth

Billetter til De Grimmeste Aftner og information findes på GrimFests hjemmeside, grimfest.dk

Varm op med Barselonas "Mennesker mod mennesker":

ANNONCE