Nyhed

Ny single fra Pede B og Tue Track – og fælles album på vej

GAFFA.dk – alt om musik

Spændende nyhed fra to af dansk hiphops sværvægtere 

Pede B og Tue Track har i dag annonceret, at de den 16. juli udgiver et fælles album, der får titlen GUMBO. I dag har de udgivet en forsmag på albummet i form af singlen “Appetizer”, der kan høres længere nede.

Albumtitlen GUMBO er inspireret af den amerikanske sydstatsgryderet af samme navn, der ligesom albummet blev skabt i en krisetid under alternative forhold. Idéen til et kollaborativt album kom for et år siden, og produktionen har udspillet sig under de lockdown-forhold, som alting har været domineret af siden da. Produktionen og indspilningen af versene er sket separat, hvilket har været en meget uvant og interessant oplevelse for de to kunstnere.

“Jeg elsker at arbejde med særlige dogmer og regler for hver udgivelse. Denne gang sagde jeg til mig selv, at jeg SKULLE indspille vers over alle musikbidder, som Anders (Tue Track, red.) smed op i vores Dropbox-mappe. Jeg måtte ikke brokke mig eller komme med alternativer, da det skulle være hans vision for albummet, vi bragte til verden. Normalt er jeg ultra kontrol-freak i en indspilningsproces, så det var nervepirrende, men også vildt spændende at prøve at give slip på den her måde”, fortæller Pede B om processen, og Tue Track supplerer:

“Ligesom Peter (Pede B, red.) har måttet slippe lidt krea-kontrol på denne, har jeg gjort det samme, da jeg ikke har haft indflydelse på gæster, vokaler eller indspilninger af disse. Men jeg tog det som en gave ikke at skulle tage stilling til andet end at få det til at blinke. Og heldigvis er både Peter (Bs) og gæsternes vers lige i skabet – som de siger nogle steder i Danmark. Pladen udkommer et år efter, vi mødtes den sommerdag i 2020”.

Hør “Appetizer” her:

Artiklen fortsætter længere nede

Pede B har, foruden at være tredobbelt MC’s Fight Night-vinder, udgivet 12 studiealbum. Han debuterede i 2005 med Et Barn af tiderne, og sidste år kom der hele to udgivelser fra rapperen, senest Gudskelov i december. Tue Track udgør en tredjedel af Malk De Koijn, sammen med Blæs Bukki og Geolo G. Den garvede rapper og producer stod desuden bag musikken på den lovende vækstlagsrapper SULKAs debutalbum Epoker fra 2020. 

LÆS OGSÅ: Malk de Koijn genudgiver album i jubilæumsudgave

ANNONCE